Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné kváskové lívance

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Středně náročný

Doba přípravy 510 min Doba přípravy: 360 min Doba tepelné úpravy: 150 min

510 min (360 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 686 kJ /
1 837 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky20,43 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 274 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy337,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyjma vejce, smíchejte všechny ingredience s hotovým kváskem a dejte na teplé místo kynout přikryté na cca 2 hodiny. Pak přidejte vejce, případná bonusová chia semínka a vločky, promíchejte a opět nechte kynout na cca 25 minut. těsto bude řidší konzistence, ale nebojte se! Těsto krásně vyskočí během pečení na rozpálené pánvi. Kvásek je opravdu dříč! Krok 2: Rozpalte lívanečník s kapkou oleje či sádla a stáhněte výkon sporáku na polovinu. Pokud by jste ho měli na plný výkon, tak se lívance na povrchu připečou a uvnitř zůstanou nedopečené. Pár jsem si jich takhle ozkoušela a našla kompromis. Krok 3: Nalijte do každé prohlubně lívanečníku těsto a nechte péct až do doby, než se na povrchu začnou tvořit bublinky – tehdy je čas je otočit obracečkou. Jde to snadno, pokud máte lívanečník s nepřilnavým povrchem. Dopečte lívance dozlatova. Krok 4: Než budete do lívanečníku dávat další várku těsta, zlehýnka jeho povrch potřete kapkou tuku. Krok 5: Nejchutnější jsou celozrnné kváskové lívance samozřejmě ještě teplé, ale chutnají báječně i vychladlé. Pokud by vám jich pár zbylo, dají se i zamrazit. Krok 6: Těsto je nadýchané s bublinkami a pokud by jste nepoužili celozrnnou mouku (nebo jen částečně smíchali s běžnou moukou), tak by lívance byly ještě nadýchanější.

Zveřejněno 21. 2. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Více informací, fotek a detailů na webu www.korenizivota.com

tento konkrétní recept naleznete zde: http://www.korenizivota.com/celozrnne-kvaskove-liv...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné kváskové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ky8G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné kváskové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ky8G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kváskové lívance, kváskové lívance z celozrnné mouky, kváskové recepty, kváskové lívance rozkvas, livance z žitného kvásku, celozrnné lívance, kváskové lívance recept, lívance z kvásku, lívanečky s kváskem, livance z celozrnne mouky, jak zamrazit livance, livance s zitnym kvaskem, lívance recept z celozrnné mouky, kvaskove livance z rozkvasu, prosít celozrnnou na mouku, ječné placky z kvásku, lívance kváskové, spaldove livance z rozkvasu, livance z psenicneho kvasku, celozrne lívance

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka ječná, mléko, sůl, cukr, vejce, semínka chia, vločky ovesné

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu