Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka s cuketou a brusinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 751 kJ /
658 kcal
Bílkoviny43,38 g
Tuky22,11 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 311 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy71,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečící mísu vymažte máslem. Krok 2: Plátky veky namáčejte v mléce, ve kterém jste rozšlehali jedno vejce a lžíci cukru. Namočenou vekou vyložte dno pečící mísy. Krok 3: V misce rozmíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a vejcem. Hotový tvaroh pak navrstvěte na veku do mísy. Na tvaroh přijde nastrouhaná cuketa, posypaná skořicí a brusinkami. Nahoru pak dejte další vrstvu namočené veky. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut, až povrch zezlátne. Krok 4: Hotovou žemlovku můžete ještě lehce posypat cukrem.

Zveřejněno 22. 2. 2016

Poznámka autorky hanahcotton

Tato improvizace vznikla, když jsem na podzim dostala větší množství cuket.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s cuketou a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGkG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka s cuketou a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGkG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
cuketa recepty, zemlovka s cuketou, recepty žemlovka, žemlovka recept

Suroviny:
veka, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr, vejce, cuketa, skořice, mléko, brusinky

Přidat fotografie receptu