Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché ořechové rohlíčky

Rohlíčky, které mají univerzálně použitelné těsto. To není slazené, takže lze plnit jak sladkou náplní, tak naslano. Zkuste kostičku čokolády, marmeládu, nivu či slané pistácie. Vždycky budou výsledkem skvělé křupavé kousky pečiva.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 275 kJ /
6 041 kcal
Bílkoviny96,43 g
Tuky397,03 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy507,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Múku zmiešame so soľu, pridáme pokrájané zmäknuté maslo, žĺtok a kyslú smotanu, vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na hodinu, alebo aj do druhého dňa. Krok 2: Cesto včas vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 časti, formujeme bochánky. Krok 3: Každú časť vyvaľkáme na tenkú okrúhlu placku o hrúbke asi 3 mm. Krok 4: Natrieme orechovou plnkou tak, že stred ostáva prázdny - pozri foto. Radielkom, alebo nožom rozdelíme na 8 častí, každú výseč rolujeme od okraja do stredu. Takto pokračujeme so všetkými časťami cesta - máme potom celkovo 32 rohlíčkov. Krok 5: Ukladáme na pečiacu fóliu alebo papier na pečenie, pečieme asi 17 min. pri teplote 180 st.- alebo aké máme skúsenosti so svojou rúrou. Krok 6: Po upečení štedro posypeme práškovým cukrom. Krok 7: Náplň:
V mise zmiešame horúce mlieko s orechami, cukrom, rumom a vanilkovým cukrom. Mlieko pridávame postupne, aby náplň bola roztierateľná, mäkšia ako robíme bežne do buchiet, rohlíkov.

TIP: Jak připravit ořechovou náplň

Zveřejněno 22. 2. 2016

Poznámka autora magdalenka

V ceste nie je droždie ani prášok do pečiva. Nie je tam ani cukor, môžeme použiť preto aj slanú náplň.

Rohlíčky sú chutnejšie na druhý deň, vydržia aj viac dní.

Môže sa použiť aj maková náplň, alebo zabaliť trochu Nutelly, kúsok čokolády na varenie a pod.

S orechovou náplňou sa robili kedysi u nás doma, recept je z mamkinej zbierky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlQv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlQv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Tak dnes jsem zkoušela jen ořechovou náplň, těsto ne, dělala jsem jiné, ale náplň super , možná bych dala míň cukru příště. Vůbec nevytekla:-) :yes::-K

volantka: teší ma...

dadka:;-)

ukládám,jen ještě přemluvit manžela na vylouskání ořechů a bude se péct,bodík dávám:yes:

Anna Bodyova:ďakujem za skvelú správu.

Anna Bodyova 4. 3. 2016 21:11
Recept úžasný, teď jsem dopekla rozplývá ji se na jazyků mnam.Děkuji Magdalenou.www.toprecepty.cz

Johanka128: Ďakujem, spravila si mi radosť...:-K

Jsou vynikající:-) Jen jsem je pekla asi 30-40 minut, ale to může být i mou troubou. Přidala jsem fotečku:-)

magdalenka: jsou opravdu výborné, zahustila jsem je ještě mletými piškoty :-p

Majkaa:s tými rumovými orechami to musí byť výborné!:-K

magdalenka: Vím, že originál rohlíčky jsou s droždím, ale takhle jsem recept dostala a dělám jej bez droždí;-)Hlavně, že chutnají:-p oříšky jsem měla přes noc namočeny v rumu a ráno jsem je zalila horkým mlékem, jsou skvělé;-)

Vladimír 66 26. 2. 2016 10:30
Moje manželka dělá podobné rohlíčky s ořechovou náplní=ta je nejlepší!!Tenhle recept odpoledne vyzkoušíme,díky za něj.:yes::yes:;-:-p

Majkaa:originál bratislavské rohlíčky sú s pridaním droždia, je to špecialita nášho mesta. Majú ochrannú známku. Sú plnené makovou alebo orechovou plnkou, lesknú sa a sú popraskané. Cesto je mastné, droždie len nakypruje, nejde o klasické kysnuté cesto.
V knihe Vladimíra Tomčíka - "S vareškou dvoma tisícročiami" som sa dočítala:
Podľa starých účtovných kníh už v r. 1590 sa rohlíčky podávali v hostincoch, receptúry sa dedili, boli tajné. Preslávila sa nimi aj Schwappachova firma, založená 1834. Ich rohlíčky boli ocenené v Amsterdame, Lyone, Londýne, Benátkach, Chicagu. Ďalšia firma Gustava Wendlera ich vyvážala aj do Ameriky, po vojne s tým skončil.

Magdi, jsou parádní!!! :yes:

magdalenka:Ha,vydržia viac dní,kde?Orechové u nás iba v mrazáku schované,tak aby ich nikto nenašiel!Mám vychytávku,na krabicu do mrazáku napíšem KOSTI DO POLIVKY.A viem,že mi ich nikto nezožerie.Krásny recept.Vyskúšam.:-K:yes:

Recept znám pod názvem "Bratislavské rohlíčky" a zrovna je chci o víkendu péct s ořechy a povidly:-p Máš pravdu, vydrží dlouho, no pokud se nesnědí: yes:

40dkg hladké mouky - 1x Hera -250dkg zakysané smetany -moučkový cukr + vanilkový cukr na obalování

Tématické fráze:
ořechove rohlíčky, ořechové rohlíčky ze zakysané smetany, bratislavské rohlíčky ze zakysané smetany, ořechová náplň do rohlíčků, rohlíčky ze zakysané smetany, ořechové rohlíčky ze smetany, recept na ořechové rohlíčky, orechove rohliky, recept na rohliky jednoduchy, bratislavské ořechové rohlíčky recept, ořechové rohlíčky recept, jednodché rohlíčky, rohlicky plnene orechami, ořechové rohlíčky-naplne, ořechová náplń jednoduchá, jednoduchý recept na rohliky, ořechové recepty, ořechové rohlíčky se smetanou, popraskané rohlíčky, jednoduché rohlíčky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, smetana zakysaná, žloutek, máslo, mléko, ořechy mleté, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum

Přidat fotografie receptu