Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč se zázvorovými broskvemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 925 kJ /
3 328 kcal
Bílkoviny68,94 g
Tuky101,02 g
Vláknina23,46 g
Cholesterol 199 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy524,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polohrubou mouku proseji, smíchám ji se špetkou soli a 1/2 polévkové lžíce moučkového cukru. Druhou polovinu polévkové lžíce moučkového cukru smíchám s droždím a zaliji mírně ohřátým mlékem. Krok 2: Sádlo a máslo rozpustím a nechám zchladnout. Pak naliji na mouku spolu s droždím, přidám zbytek mléka a pečlivě vařečkou vymíchám řidší těsto, které popráším lehce moukou, přikryji čistou utěrkou a nechám nejlépe na teplém místě asi 40 minut kynout. Krok 3: Mezitím si nakrájím broskve na plátky, smíchám je s 1 polévkovou lžící moučkového cukru a 15 g jemně nastrouhaného zázvoru (se zázvorem můžeme použít i kompotované broskve nebo čerstvé jahody) a nechám odpočinout. Krok 4: Až je těsto vykynuté, vyklopím je na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou, natřu si dlaně olejem a těsto opatrně rozprostřu po celém plechu. Nahoru naskládám krájené broskve a zasypu drobenkou. Krok 5: Přikryji čistou utěrkou a nechám dalších 10-15 minut v klidu kynout. Poté dám plech do trouby vyhřáté na 180 °C a peču 40 - 45 minut.

Zveřejněno 24. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč se zázvorovými broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEnk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč se zázvorovými broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEnk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, droždí, sádlo, máslo, mléko, zázvor, broskve, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu