Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku

Nenáročné jídlo, které však potěší a zasytí všechny strávníky u stolu. V jednom pekáčku upečeme vše společně. Kousky uzeného bůčku podlité pivem předpečeme a pak k nim přidáme okořeněné brambory a pečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 931 kJ /
2 613 kcal
Bílkoviny112,16 g
Tuky223,03 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 6,47 g
Sůl15,00 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Do pekáčku dáme cibuli, česnek a na to položíme maso. Krok 2: Posypeme kmínem a zalijeme pivem. Přikryjeme a pečeme 20-25 minut. Krok 3: Mezitím nachystáme brambory. Umyjeme, neloupeme a nakrájíme je na klínky. Osolíme a okořeníme. Krok 4: Po 25 minutách, až se pivo trochu odvaří je přisypeme k masu. Krok 5: Opět přikryjeme a pečeme do měkka, asi 50 minut. Před koncem pečeme odkryté na barvu a do křupava.

TIP: Oblíbené recepty na jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 25. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoQK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoQK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

jj, vzniklo luxusní dílo a můj břich i chuťové buňky děkují za návod jak potěšit
akorát mi tedy zkušenější kolega poradil dát místo světlého piva tmavý Kozel, který je sice sladší, ale to se vypeče a neriskuju tím zkažení bůčku (některá světlá piva jsou fakt humus i na pití, natož na vaření)

karel55: Moc děkuji za milý komentář..:-K:-K

hosta: Možná od slova "kanout", což mohou nejen slzy (časté použití), ale i sliny.

:-)<3:yes::yes: má to šmrnc :-K

mika59: ten bůček pečete vcelku nebo už naporcovaný ? Asi vcelku . .:-Q
Vypadá to náramně ,to bude obídek :-)

Parádní jednoduchá a levná mňamina. :-)
Jen příště ten česnek dám později. Při delším pečení česnek hořkne a i když jsem dodržel časy v receptu, bylo to už dost na hraně. :-(
Krom toho paráda! :-K

Zachraňte mněěěě! :-D :yes::yes::yes::yes::-D

:-K Jednoduché,krásné a velmi chutné dílko...:yes::yes::yes:

hmmm... mňam :yes:

hosta::-D:-D:-D díky;-);-)

No - říká se slinit? Moje máti říkala "kanit" a už vím, co to je:yes::-D

Tématické fráze:
uzený bůček, peceny bucek, pečený uzený bok, uzený bok recepty, uzeny bok, uzeny bůček recept, uzený bůček pečený z bramborama, uzený bok recept, uzeny bucek recepty, recepty z uzeného bůčku, pečené brambory, pečený uzený, recept na uzený bůček, recepty z bučku, bucek s brambory, recepty uzený bůček, recepty pečeny buček, pečeny buček s brambory, uzený bůček se zelím, recept uzeny bok

Suroviny:
bůček uzený, pivo světlé, cibule, česnek, kmín celý, brambory, sůl, koření na americké brambory

Přidat fotografie receptu