Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravá ovesná buchta s jablky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka Vyoralkova Zdenka Vyoralkova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 - 15

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 217 kJ /
3 398 kcal
Bílkoviny118,16 g
Tuky102,55 g
Vláknina89,72 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 3,77 g
Sůl0,45 g
Sacharidy455,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Krok 2: Polovinu hmoty dáme na malý plech vyložený pečícím papírem, do druhé poloviny přidáme karob nebo kakao, zamícháme a přidáme na světlé těsto. Povrch těsta můžeme posypat sekanými mandlemi. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180.st asi 20. - 25. minut (podle trouby).

Zveřejněno 2. 3. 2016

Poznámka autorky Zdenka…

Můj tip: při podávání přidat navrch vychlazený bílý hustý jogurt a ozdobit ovocem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá ovesná buchta s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn2p

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá ovesná buchta s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn2p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

jejda, ani jsem si nevšimla, že jsem to nedopsala :-)samozřejmě se peče :Pečeme ve vyhřáté troubě na 180.st asi 20. - 25. minut podle trouby

Iva: Určitě se peče, vždyť si přečtěte poslední odstavec, jen z nějakého důvodu tam konec chybí, autorka určitě doplní. Podle reakcí soudím, že původně to tam asi bylo dopsáno, nějakým nedopatřením to zmizlo.

To může být dobrota. Jen by mě ale zajímalo, tato buchta se nepeče? Vždyť jsou tam syrová vejce.

rozměr plechu je 25 x 32 cm

Vypadá to dobře, můžete napsat rozměry plechu?

tak jistěže můžete semínka vynechat(já je zas dávám všude, kde to jen jde :-), jsem zvyklá, chutnají nám všem).Doporuřuji přidat těsně před jídlem bílý jogurt Hollandia- je to jak zákuseček :-p

Moc hezký, zdravý recept. . . doufám, že když vynechám slunečnicová, sezamová a lněná semínka, že recept nezměním. To by mi doma "nesežrali". :-)Ale jinak se mi to moc líbí :yes:

toto byla rychlovka, takže nebyl moc čas na mletí,ale je pravda, že jsem si koupila ve zdravé výřivě už i mletá.
;-)

Hezké:yes: Doporučuji lněné semínko umlít, protože je velmi tvrdé a pokud ho zkonzumujete jen tak vcelku, projde tělem a nezískáte z něj cenné látky.

Tématické fráze:
buchta z ovesných vloček s jablky, vločková buchta s jablky, zdravá buchta s jablky, ovesná buchta, zdravá jablková buchta, zdravá buchta z ovesných vloček, zdrava buchta z jablek, zdravé jablkové buchty, zdravá buchta, zdravé recepty buchty, zdravé recepty na buchty, zdravé buchty, buchta z ovesnych vlocek a jablek, zdravá buchta z podmáslí, buchta s jablky, zdravá buchta a jablky, fitnes buchta s jablky, buchta s ovesnými vločkami a jablky, zdravá jablková buchta s tvarohem, buchta ovesné vločky jablka

Suroviny:
jablko, vločky ovesné jemné, vejce, podmáslí, sirup javorový, soda jedlá, ořechy vlašské, semínka chia, goja, brusinky, semínka slunečnicová, semínka sezamová, semínka lněná, kůra pomerančová kandovaná, mandle sekané, karob

Přidat fotografie receptu