Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové - variace na buta no kakuni

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 894 kJ /
931 kcal
Bílkoviny131,16 g
Tuky34,25 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 3,73 g
Sůl8,40 g
Sacharidy24,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V silnostěnném hrnci na rozpuštěném sádle zprudka opečeme maso, nakrájené na větší kostky. Pokud použijete bůček, nemusíte ani sádlo dávat a pečte nasucho. Krok 2: Až bude maso ze všech stran nazlátlé, vyndejte ho a na tuku restujte pokrájenou cibulku, nadrobno pokrájený zázvor a česnek, badyán a cukr. Krok 3: Do hrnce vraťte maso, přidejte sojovou a rybí omáčku a jablečný ocet rozmíchaný ve třech decilitrech vody. Místo jablečného octa s vodou můžete podlít suchým bílým vínem, ideálně saké. Krok 4: Přikryté na malém ohni duste po dobu dvou až tří hodin, pokud se začne maso připékat, podlévejte průběžně troškou horké vody. Hotové by se mělo rozpadat na vlákna. Přílohou může být vařená rýže, já dala rýžové nudle

Zveřejněno 5. 3. 2016

Poznámka autorky hosta

Asi by šlo výborně v pomalém hrnci. Já mám pomalý sporák - podle množství dřeva, které přiložím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové - variace na buta no kakuni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0wQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové - variace na buta no kakuni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0wQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

mysulka: a moc dobré:-))

Moc pěkné :-p:yes:

To vypadá věru šmakovně:-p:yes:

Šmankote - variace na buta no kakuni :-D, mne šlak trefí z polámaného jazyka, ale recept vypadá hodně zajímavě ;-)

Bezva:yes::yes:

yanull: ten jablečný ocet jsem dala, protože jsem neměla saké ani jiné bílé lehčí víno;-)

Líbí se mi, Pomalý hrnec bude mít u nás co dělat:-):yes:+

K uskutečnění mi chybí rybí omáčka a jablečný ocet, musím doplnit a určitě zkusím + 4 :-p:-K:yes:

Tady se to dnes zajímavými názvy jen hemží ;-):yes:

Dávám bodík, protože takto upravené vepřové je moooc dobré, dělám podobně https://www.toprecepty.cz/recept/41960-liny-bucek-...;-):-p:yes:

Tématické fráze:
dušené vepřové maso, recepty do čeho davat jablečny ocet, dušené vepřové, kakuni omáčka, buta no kakuki

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, cibulka jarní, zázvor, česnek, cukr hnědý, badyán, omáčka sojová, omáčka rybí, ocet jablečný

Přidat fotografie receptu