Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí nutella bez éček

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. Obrňte se trpělivostí. Takhle se vyrábí víceméně jakékoliv oříškové máslo. Výsledkem bude lahůdka bez „éček” a konzervantů.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 988 kJ /
5 494 kcal
Bílkoviny107,25 g
Tuky444,75 g
Vláknina80,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy225,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 160 °C. Na plech vyložený pečícím papírem v jedné vrstvě nasypejte oříšky. Dejte to vyhřáté trouby a pečte 12-15 minut, dokud nemají popraskané slupky a krásně nevoní. Čas od času je nutno zkontrolovat, mají tendenci se rychle na povrchu pálit. Krok 2: Nasypte je do čisté utěrky, tu jakoby uzavřete a třete, abyste se zbavili šlupek. Vyberte oloupané oříšky (nemusí to být na 100 %, jak to půjde, něco na nich samozřejmě zůstane a to nevadí) a vhoďte do mixéru. Krok 3: Musíte mixovat opravdu dlouho, dokud ořechy nepustí oleje, které mají v sobě. Pak vznikne krásná pasta. Mixovat musíme alespoň deset minut. Krok 4: Přidáme javorový sirup a kakao a znovu mixujeme, dokud se tyto tři ingredience důkladně nespojí. Krok 5: Poté začneme postupně, po troškách, přidávat vodu. Někdy není vůbec nutná, někdy ano, je to pokaždé jiné. Záleží na konzistenci, ale jde o to, aby se nutella dobře mazala a nebyla příliš tuhá. Přidávejte tedy opatrně, maximálně to bude tak zhruba ½ hrnku. Krok 6: Můžete samozřejmě přidat trošku kokosového oleje, ale je třeba mít na paměti, že pak nutellu nemůžete skladovat v lednici. Respektive před jejím použitím ji musíte dostatečně dlouho dopředu vyndat, aby povolila.

TIP: Jak udělat ořechové máslo

Zveřejněno 26. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/ Obrňte se trpělivostí. Takhle se vyrábí víceméně jakékoliv oříškové máslo (mandlové, kešu...), a člověk musí vydržet tendence tam přidat trochu oleje a trochu to naředit. Nebojte, chce to jenom čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí nutella bez éček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy6E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí nutella bez éček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy6E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
nutela domácí, nutella domácí, domácí nutella recept, nutela domáci ze tří ingredienci, domácí nutella, domácí nutella kokosovy olej, nutella bez cukru, domácí nutela, jak naředit nutelu, domácí nutela bez cukru, nutela bez cukru recept, recept na nutelu bez v cukru, z čeho se vyrábí nutella, nutella v hrnku, nutella recept, recept na domácí nutelu, domácí borůvková nutella, recept na zravou nutellu, nutella z kešu recept, domácí nutela bez oleje

Suroviny:
ořechy lískové, sirup javorový, kakao, voda, nutella

Přidat fotografie receptu