Domácí nutella bez éček
Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. Obrňte se trpělivostí. Takhle se vyrábí víceméně jakékoliv oříškové máslo. Výsledkem bude lahůdka bez „éček” a konzervantů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 988 kJ / 5 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,25 g |
Tuky | 444,75 g |
Vláknina | 80,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 225,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 160 °C. Na plech vyložený pečícím papírem v jedné vrstvě nasypejte oříšky. Dejte to vyhřáté trouby a pečte 12-15 minut, dokud nemají popraskané slupky a krásně nevoní. Čas od času je nutno zkontrolovat, mají tendenci se rychle na povrchu pálit.
Krok 2: Nasypte je do čisté utěrky, tu jakoby uzavřete a třete, abyste se zbavili šlupek. Vyberte oloupané oříšky (nemusí to být na 100 %, jak to půjde, něco na nich samozřejmě zůstane a to nevadí) a vhoďte do mixéru.
Krok 3: Musíte mixovat opravdu dlouho, dokud ořechy nepustí oleje, které mají v sobě. Pak vznikne krásná pasta. Mixovat musíme alespoň deset minut.
Krok 4: Přidáme javorový sirup a kakao a znovu mixujeme, dokud se tyto tři ingredience důkladně nespojí.
Krok 5: Poté začneme postupně, po troškách, přidávat vodu. Někdy není vůbec nutná, někdy ano, je to pokaždé jiné. Záleží na konzistenci, ale jde o to, aby se nutella dobře mazala a nebyla příliš tuhá. Přidávejte tedy opatrně, maximálně to bude tak zhruba ½ hrnku.
Krok 6: Můžete samozřejmě přidat trošku kokosového oleje, ale je třeba mít na paměti, že pak nutellu nemůžete skladovat v lednici. Respektive před jejím použitím ji musíte dostatečně dlouho dopředu vyndat, aby povolila.
Zveřejněno 26. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí nutella bez éček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy6E
Moje poznámka
Domácí nutella bez éček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy6E
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 42 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
nutela domácí,
nutella domácí,
domácí nutella recept,
nutela domáci ze tří ingredienci,
domácí nutella,
domácí nutella kokosovy olej,
nutella bez cukru,
domácí nutela,
jak naředit nutelu,
domácí nutela bez cukru,
nutela bez cukru recept,
recept na nutelu bez v cukru,
z čeho se vyrábí nutella,
nutella v hrnku,
nutella recept,
recept na domácí nutelu,
domácí borůvková nutella,
recept na zravou nutellu,
nutella z kešu recept,
domácí nutela bez oleje
Suroviny:
ořechy lískové,
sirup javorový,
kakao,
voda,
nutella
Komentáře