Domácí nutella bez éček
Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. Obrňte se trpělivostí. Takhle se vyrábí víceméně jakékoliv oříškové máslo. Výsledkem bude lahůdka bez „éček” a konzervantů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 988 kJ / 5 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,25 g |
Tuky | 444,75 g |
Vláknina | 80,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 225,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 160 °C. Na plech vyložený pečícím papírem v jedné vrstvě nasypejte oříšky. Dejte to vyhřáté trouby a pečte 12-15 minut, dokud nemají popraskané slupky a krásně nevoní. Čas od času je nutno zkontrolovat, mají tendenci se rychle na povrchu pálit.
Krok 2: Nasypte je do čisté utěrky, tu jakoby uzavřete a třete, abyste se zbavili šlupek. Vyberte oloupané oříšky (nemusí to být na 100 %, jak to půjde, něco na nich samozřejmě zůstane a to nevadí) a vhoďte do mixéru.
Krok 3: Musíte mixovat opravdu dlouho, dokud ořechy nepustí oleje, které mají v sobě. Pak vznikne krásná pasta. Mixovat musíme alespoň deset minut.
Krok 4: Přidáme javorový sirup a kakao a znovu mixujeme, dokud se tyto tři ingredience důkladně nespojí.
Krok 5: Poté začneme postupně, po troškách, přidávat vodu. Někdy není vůbec nutná, někdy ano, je to pokaždé jiné. Záleží na konzistenci, ale jde o to, aby se nutella dobře mazala a nebyla příliš tuhá. Přidávejte tedy opatrně, maximálně to bude tak zhruba ½ hrnku.
Krok 6: Můžete samozřejmě přidat trošku kokosového oleje, ale je třeba mít na paměti, že pak nutellu nemůžete skladovat v lednici. Respektive před jejím použitím ji musíte dostatečně dlouho dopředu vyndat, aby povolila.
Zveřejněno 26. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí nutella bez éček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy6E
Moje poznámka
Domácí nutella bez éček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy6E
Nejnovější recepty
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 47 minutami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 3 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Tématické fráze:
nutela domácí,
nutella domácí,
domácí nutella recept,
nutela domáci ze tří ingredienci,
domácí nutella,
domácí nutella kokosovy olej,
nutella bez cukru,
domácí nutela,
jak naředit nutelu,
domácí nutela bez cukru,
nutela bez cukru recept,
recept na nutelu bez v cukru,
z čeho se vyrábí nutella,
nutella v hrnku,
nutella recept,
recept na domácí nutelu,
domácí borůvková nutella,
recept na zravou nutellu,
nutella z kešu recept,
domácí nutela bez oleje
Suroviny:
ořechy lískové,
sirup javorový,
kakao,
voda,
nutella
Komentáře