Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso po námořnicku

Kostky vepřové plece v lehounce pikantní šťávě podáváme s dušenou rýží. Pokud využijeme verzi bez zahuštění moukou, pokrm naše žaludky příliš nezatíží. Příprava jídla je jednoduchá, určitě ji zvládne každý začátečník.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 840 kJ /
918 kcal
Bílkoviny115,64 g
Tuky24,78 g
Vláknina10,93 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy55,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli drobně nakrájejte. Krok 2: V hrnci rozehřejte asi 2-3 lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte do hněda. Krok 3: Stáhněte jí bokem a přidejte maso nakrájené na malé kousky. Nechte ho zatáhnout a promíchejte s cibulkou. Krok 4: Přidejte protlak, zasypte moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou. Kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou. Důkladně promíchejte. Krok 5: Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vařte, dokud nebude maso měkké. Krok 6: Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat nebo použít zdravější alternativu, jako je třeba mouka rýžová nebo jáhlová.

TIP: Rozdělení a úprava vepřového masa

Zveřejněno 7. 3. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N3B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N3B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Bibinka: Tak to jsem ráda. ;-)

Dnes jsem uvařila podle tohoto receptu, jen maso jsem nakrájela na kostky a jako přílohu jsem dala kolínka a bylo to dobré. 4.bod:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso po námořnicku, maso po namornicku, hovezi po namornicku, vepřové maso po námořnicku, vepřové maso po námořnicku, vepřové maso po námořnicku, námořnické maso, vepřové po námořnicku, hovězí nudličky po námořnicku, námořnické maso recept, po namornicku, vepřová plec po námořnicku, nudlicky po namornicku, recept po namořnicku, hovězí kostky po namornicku, námořnické hovězí maso, námořnická maso, veprove nudlicky po valticku, plec po námořnicku, námořnické maso s vejcem

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, protlak rajčatový, cukr, vývar masový, mouka, olej, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín drcený

Přidat fotografie receptu