Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský camembert zabalený v bramborákové peřince

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 848 kJ /
442 kcal
Bílkoviny21,10 g
Tuky11,90 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy58,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné brambory nastrouháme na větších slzičkách, přidáme vejce, česnek, cibuli a ostatní koření – se solí spíš opatrně, sýr je slaný. Krok 2: Promícháme a necháme odležet, odlijeme jen tolik vody, aby nesahala nad povrch směsi. Krok 3: V zapékací misce rozpálíme sádlo, dno vyložíme bramborákovou směsí. Sýr nakrájíme na tenké proužky a pokryjeme směs. Překryjeme zbytkem těsta. Krok 4: Dáme do mikrovlnky a zapečeme na 500 W asi 50 minut do zrůžovění. Krok 5: Jde to určitě i v troubě. Krok 6: Na pánvi bych to asi nedělala, tam by se to mohlo roztéci, protože obracení nedoporučuju. Krok 7: Původní sýr v receptu byl kozí s plísní od kamarádky, já použila tento. (Kozí jsme snědli jinak.)

Zveřejněno 13. 3. 2016

Poznámka autorky spagetka

Jen pro rozveselení, proti gustu není dišputátu. Manžel si k tomu dal borůvkový džem ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský camembert zabalený v bramborákové peřince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8NOL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský camembert zabalený v bramborákové peřince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8NOL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

libuses:Díky moc a jsem ráda, že jste si pochutnali :-K:yes:

Výborné a rychlé,pekla jsem v troubě na 180°C 45 minut. Děkuji.

mysulka: Dík;-):-K

:-p:yes::yes:

Děkuji, moc všem :-K

maris: fakt, já to dělala na těch 500 W, co mám dle návodu na zapékání, původně jsem to dala na 30 minut, a to bylo ještě syrové, taky se mi to nezdálo, protože co tu mám bramborák dělaný na Crispu, tak tomu ta doba stačila:-O. Ale chtělo to dalších 20 minut. Nevím jestli to udělala ta zapékací nádoba, že byla silnější, ale na crisp talíř by se mi to zas nevešlo, každopádně po těch 50 minutách to bylo akorát ani ne tvrdé, ani ne rozteklé, prostě křupavé a dobré.

Dobrý nápad, ale opravdu jsi to dělala v MT 50 minut ? :-O

Chválím, recept se mi moc líbí:yes:

mika59:Děkuju ;-):-)

Kde je sýr to miluju :-p:yes:

Tématické fráze:
recepty králík v peřince, francouzské sýry camembert, camembert v bramboraku v troube, camebert v bramboraku, camembert v bramborovém těstíčku recepty, camembert v bramborákovém těstě

Suroviny:
sýr camembert, brambory, vejce, česnek, cibule, sůl, majoránka, pepř, sádlo

Přidat fotografie receptu