Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonský tvarohový koláč bez mouky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 265 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny54,54 g
Tuky74,58 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 801 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy90,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Krok 2: Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty. Krok 4: Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem. Krok 5: Koláč pečeme 15 minut při teplotě 170 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C. Po 15 minutách troubu vypneme a koláč necháme ještě ve vypnuté troubě dalších 15 minut dopéct. Krok 6: Hotový koláč necháme vychladnout, vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Nejlépe chutná dobře vychlazený.

Zveřejněno 14. 3. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Použila jsem formu o průměru 18 cm a tak je koláček nižší. Na chuti mu to ale neubírá.

Recept jsem si opsala odněkud z netu. Je opravdu výborný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonský tvarohový koláč bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KyzR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonský tvarohový koláč bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KyzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Moc dobry zakusek jemne chuti, neumim si predstavit do toho dat mlecnou cokoladu a dalsi cokoskou to polejvat, mozna to pak pripomene ruzne ty tvarohove tycinky z obchodu.. ja naopak ocenuju jednoduchost pouzitych surovin, a ze si smlsnu celkem vyzivne a bez mouky. Akorat se mi nevyklopil, rozviraci formu nemam, ale je toho trocha, s navstevou si s tim poradime

Já tam tedy dávám mléčnou čokoládu a ještě to poleju hořkou :-Q :-Q

Jen jedna "technická" - Není lepší tvaroh vmíchat do misky s čokoládou než čokoládu do tvarohu ? Ušetří se tím jedna miska.

cekrops: i tak by to šlo :-p:-D

Iljana: budu ráda, když se podělíte o výsledky pokusů, taky by mě zajímalo, jaký vliv má ta voda na pečení ;-)

Pokud ho uděláte z černé čokolády a dáte ne něho šlehačku tak máte doma vynikající Sacher dort. Zatím jsem jich udělala 5 různých s tvarohem, ten příští zkusím s pomazánkovým máslem Pilos.Jednou jsem vodu zapomněla, jednou jsem ho dala s formou do vody a zdálo se mi, že voda prosakovala, naposledy jsem dala vodu s plechem na dno trouby. Každopádně s pokusy nekončím, jednou to musí klapnout na 100% :-))

Marta Urbancová 16. 3. 2016 20:53
Dobrý večer.Koláč je opravdu z Japonska.Tenhle recept byl na YUTUBE a předváděla ho japonka asi 20-tiletá.Je to údajně její recept.Tento recept je doslova opsaný z YUTUBE.Myslím ,že v pondělí byl tento recept prezentovaný.

Mathake: že má mít forma průměr 15 cm, je v receptu uvedeno! No, nevím, jak jsem recept našla, tak jsem ho i zrealizovala, o horké vodní lázni tam zmínka nebyla a přesto se povedl ;-)
Ale díky za doplnění, možná zkusím upéct v té horké vodě, abych porovnala, jestli je ve způsobu pečení nějaký podstatnější rozdíl ;-)

Bohužel p.Jitka zapomněla napsat to nejdůležitější, že uvedené suroviny jsou přesně na průměr formy / Misky / 15 cm a co hlavně...peče se na plechu s horkou vodou!!!!! pak teprve vzniokne ten pravý efekt:-(

Miquel: díky za vysvětlení, já na koláč nedávno někde narazila, ale určitě už to nebyl originál :-).

Hledala jsem podle surovin, ale že tady koláč už je pod názvem cheesecake, to mě nenapadlo...

Japonský proto, že ho před 3 roky zveřejnila japonská blogerka ;-) i v originálu má název japonský
https://www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE

Vypadá hezky, nad názvem jsem se taky pozastavila, ale když autorka píše, že ho takto našla... Na jistě dobré chuti ale název nic nekazí;-):-p:yes:

mika59: to taky nevím :-8:-)), pod tímhle názvem jsem ho našla:-)

Pěkný koláč a podle čeho Japonský? :yes:

Tématické fráze:
tvarohový koláč bez mouky, japonský tvarohový dort, koláč bez mouky, japonský dort, koláče bez mouky, tvarohový koláč ze tří surovin, tvarohový koláč ze tří ingrediencí, tvarohový koláč, tvarohovo makový koláč bez mouky, koláč z tvarohu bez mouky, tvarohový koláč bez bez mouky, japonský koláč cheesecake, tvarohový cheesecake bez mouky, japonský koláč s tvarohem, koláč ze 3 surovin, koláč s tvarohem bez mouky, japonskýkolac, recepty bez mouky, japonsky dort bez mouky, tvarohová buchta bez mouky

Suroviny:
vejce, tvaroh měkký, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu