Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové kernotto s dušenými jablky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 829 kJ /
437 kcal
Bílkoviny14,70 g
Tuky7,28 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 25 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy71,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kernotto zalijeme vodou a dáme vařit do měkka. Po několika minutách přisypeme sušené mléko - vytvoří to "mléčnou vodu" - a zamícháme. Pokud se v průběhu vaření voda vypaří, přilijeme, aby bylo kernotto stále ponořené. Krok 2: Během vaření zkusíme na zkus, jestli je kernotto dostatečně měkké. Krok 3: V kastrolku rozpustíme kousek másla a přidáme jablka nastrouhaná na plátky nebo nakrájená na kousky. Trochu je opražíme a zalijeme vodou, aby byla ponořená. Podusíme je do měkka (než se voda zcela vypaří). Krok 4: Podušená jablka přidáme k uvařenému kernottu, smícháme s nakrájenými ořechy, namočenými hrozinkami a ochutíme skořicí. Všechno pořádně promícháme.

Zveřejněno 17. 3. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Je docela těžké určit dobu vaření kernotta, protože každý sporák vaří jinak. Vodítkem je měkkost, která vyhovuje každému jinak. Během vaření je třeba hlídat vodu a v případě potřeby ji dolít.

Dá se jíst studené i teplé. Já jsem ho připravila večer a ráno vždy ohřála, je to lepší než studené.

Pokud není kernotto uvařená zcela do měkka, pořádně procvičí kousací svaly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové kernotto s dušenými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjNO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové kernotto s dušenými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjNO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

To zní dobře :yes:

Vladimír: Taky ho mívám jako přílohu...nebo na způsob rizota:-) Nikdy jsem ho nenamáčela, ale může to zredukovat dobu vaření. Většinou ho vařím 30-40 minut bez namáčení. Stejně jako špaldu, jen s tím rozdílem, že špalda se vaří podstatně dýl:-)

Vladimír 17. 3. 2016 18:41
Kernotto s jablkama jsou fajn.Dali jsme je jako přílohu k uzenému masu.Kernotto je dobrý namočit přes noc,je dříve je uvařené(po 25 min).Když kernotto namáčíme,máme půl vody,půl mléka.Pak to má zajímavou chuť,jako oříšky.:-p:-p:yes::yes:

:-p:-p

Tématické fráze:
špaldové kernotto, špaldové kernotto recepty, kernotto, spaldove kernoto, šúpaldové kernotto, kernotto recept, kernotto recepty, kernoto, co je kernotto, špaldové kernoto recept, špaldové korneto, jak se vaří špalda, kernotto příprava, špalda - jak se vaří, recepty-špaldové kernotto, jak vaří spaldu, špadolvé kernoto, recept na kerneto, špaldové kemotto, kerneto špalda

Suroviny:
voda, mléko sušené, jablko, máslo, rozinky, ořechy vlašské, skořice

Přidat fotografie receptu