Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 558 kJ / 3 479 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 188,77 g |
| Tuky | 189,89 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 2,70 g |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 236,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smíchejte v míse. Přidejte máslo, lžičku soli a propracujte prsty v drobenku.
Krok 2: Přilijte vodu, přidejte vejce a vypracujte pružné těsto. Těsto rozválejte na plát. Vymazanou formu vyložte těstem, propíchněte několikrát dno vidličkou a vložte vychladit do lednice na 20 minut nebo do mrazáku na 5 minut.
Krok 3: Těstem vyloženou formu vyložte alobalem a vysypte luštěninami. Vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a pečte naslepo 20 minut. Poté alobal s luštěninami odstraňte a pečte 5 minut.
Krok 4: Než se korpus předpeče, připravte náplň. Špenát přelijte horkou vodou a nechte v sítu okapat. Vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Krok 5: V míse rozmíchejte 2 vejce s tvarohem. Otrhejte větvičku tymiánu, lístky přidejte k tvarohu. Přidejte muškátový oříšek, asi 2 lžičky soli, čerstvě mletý pepř a promíchejte metlou. Přidejte nastrouhaný sýr, smetanu a špenát a promíchejte.
Krok 6: Do předpečeného korpusu nalijte směs a pečte 40 minut.
Krok 7: Troubu přepněte na horní ohřev. Roztlučte jedno vejce po druhém a vždy odlijte asi polovinu bílku stranou. Žloutek s trochou bílku vyklepněte na povrch koláče. Takto to zopakujte s dalšími čtyřmi vejci. Žloutky můžete propíchnout. Vložte zpět do trouby a dopečte 5 – 10 minut.
Zveřejněno 20. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnný quiche se špenátem a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvJm
Moje poznámka
Celozrnný quiche se špenátem a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvJm
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Tématické fráze:
celozrnny quiche,
quiche se špenátem,
spenatovy kiche s ricottou,
quiche celozrnny,
celozrnnny quiche,
celozrnný quiche s uzeným tofu a špenátem,
spenatovy quiche s tofu,
špenátový quiche s ricottou,
quiche recept se špenátem a ricotou,
quiche bez vajec,
celozrnný qiuche,
quiche se špenátem a ricotou,
quiche se špenátem recept,
celozrnný špaldový quiche,
spaldovy quiche,
špaldový quiche se špenátem a ricottou,
celozrnný quiche ricotta,
celozrnný quiche recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
máslo,
sůl,
voda,
vejce,
špenát listový,
vejce,
tvaroh polotučný,
sýr tvrdý,
smetana,
tymián,
oříšky,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (4)