Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 540 kJ / 1 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,50 g |
Tuky | 116,30 g |
Vláknina | 14,35 g |
Cholesterol | 233 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 145,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, máslo, smetanu a sůl zpracujte v kompaktní těsto, zabalte do folie a nechte cca 1/2 hodiny odpočívat v lednici. Mezitím nechte okapat kompotované švestky, které potom smíchejte s mandlemi a skořicí.
Krok 2: Těsto z lednice vyválejte do obdélníku, poklaďte na něj švestky, zabalte, stlačte oba konce, aby švestky nevytékaly, dejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na asi 25 - 30 minut.
Zveřejněno 26. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový závin s mandlemi (i DIA)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxKo
Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)
Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.