Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulový blesk

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 503 kJ /
2 271 kcal
Bílkoviny134,48 g
Tuky186,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 703 mg
Sodík 3,29 g
Sůl7,61 g
Sacharidy13,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do jemně umletého bůčku přidáme strouhaný sýr, vejce, sůl, pepř a Čabajku, kterou nejprve oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme. Krok 2: Potom prochladlou spojíme s masem. Krok 3: Z hmoty tvoříme koule, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji do zlatova. Krok 4: Při podávání polejeme koule tatarkou a posypeme ostrou paprikou. Příloha vařené nebo opečené brambory. Hranolky.

Zveřejněno 30. 4. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Dnes jsem zapoměla fotit,tak někdy příště.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulový blesk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qj62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulový blesk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qj62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

V pátek jsem vařila přítelovi k narozeninám. Sice jsem to na závěr nesypala ostrou paprikou. Podávala jsem s hranolkama a tatarkou a přidala i zelný salaát a bylo to super. Zařazuji do své kuchařky :):yes:

Jaru, to věřím, někteří mohou denně, někteří s obměnou, někteří nikdy :-p Já sobně nemohu ani číst, jen přečtu, už mám o dvě kila víc :-D
Ale že to bude těm, co smí, chutnat, to si myslím :-)

llis,to je pravda,nedá se to dělat často,ale stačí dát místo bůčku libové plecko,málo tučný sýr a čabajky tam je jen kousek.Když je to na olivovém oleji a vysuší se to po usmažení ubrouskem opravdu se to nezdá nakonec být tučné a je to pikantní.;-)

Nemohu si odpustit komentář - bůček, sýr, mastná čabajka, trojobal, to celé osmažené v oleji a přelité tatarkou... nic ve zlém, může to někomu chutnat, může to být dobré, ale kdo si to může dovolit?

Jiřinko,já myslím,že by to šlo.Je tam sice sýr ale je to v trojobalu tak by to nemělo vadit.Určitě to půjde.Díky a čauky.:-)

To se mi moc líbí,myslíš že by to šlo do friťáku ?:-p:yes:,dávám bodík

Tématické fráze:
blesk recepty, přiloha kulový blesk-blesk, recepty blesk cz, blesk, aspikový dort recept, recepty.blesk.cz, blesk vaření, vepřový bok vaření, čabajka recept mastna, zelný salaát, blesk.cz, vaření na blesku, blesk vaření, blesk-kuchařka, blesk kuchařka, čabajky, bleskrecepty, blesk.cz recepty, bramborak s kulovym bleskem, čebabčiči ve friťáku

Suroviny:
bok vepřový, sýr tvrdý, čabajka, vejce, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, mléko, mouka hladká, strouhanka, olej, tatarská omáčka,

Přidat fotografie receptu