Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky z vepřového kolene

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a omyté vepřové koleno vykostíme. Z kosti můžeme uvařit vývar, maso nakrájíme na kostky o velikosti pořádného sousta. Krok 2: Kostky masa pak smícháme se solí, rozetřeným česnekem, pepřem a drobně krájenou cibulí a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Druhý den maso urovnáme do pekáčku, lehce podlijeme vodou nebo vývarem z kostí a zakryté pečeme asi 2 hodiny při 160-170 °C. Podle potřeby promícháváme a opatrně podléváme, maso by nemělo plavat. Krok 4: Po 2 hodinách maso odkryjeme a za občasného promíchávání dopečeme při vyšší teplotě dočervena.

Zveřejněno 26. 3. 2016

Poznámka autorky cathleen

Výpečky byly pečeny jako pohoštění z jednoho talíře - podávali jsme je s chlebem a okurkou. Ale byl by z nich i výborný oběd - s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky z vepřového kolene

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vj21

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky z vepřového kolene

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vj21

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes::-K

cathleen: já bych tipla, že na to abakluk má hroznou chuť:-8

abakluk: :-O proč?

Tohle mi nedělejte!

To je moc lákavé:yes::-p

Takové zdravé dobrotě bych zcela jistě neodolala a vybírala bych si hlavně ty kousky s křupavou kůží:-p:yes:

cathleen:dík, je to nepochybne skvelá úprava kolena. Ja ho mám rada, dnes som varila aj huspeninu s ním. Budem sa snažiť nezabudnúť na tvoj receptík. Vďaka.:yes:

Jů, koleno mám moc ráda a takhle jsem ho neznám, vypadá to parádně :-p:yes:

:-p:-p:yes:

magdalenka: ano, pryč jdou jen kosti. Drtivá většina kousků kůže pak při pečení krásně zčervená a vypeče se lehce do křupava.:-8

Prosím - koleno, mäso pečieš aj s kožou? Dík.

spagetka: no, já si to také odpouštím :-p
Libeček mám ráda, používám často, ale do všeho se opravdu dát nedá...

Výpečky z čehokoli a jakkoli, teda chybí mi tam libeček, ten dávám já vždy, pohlcuje i tuk, no odpustím ti to :-D:-D:-D:-D, ale vážně, není co řešit :-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové výpečky video, vývar z vepřového kolene, uprava veproveho kolene, vepřové koleno bez kosti recept, pečení vepřového kolene, videorecepty výpečky, výpečky -video, jak se pecou vypecky, co uvařit z kolene, příprava vepřového kolene, vypecky s chlebem, kůže z pečeného kolene, recept s kolene, recept vepřové výpečky, recepty z vepřového kolene, vypecky video, vepřové výpečky video recept, šunka z vepřového kolene, dobrota z kolene, další úprava vykostěného vepřového kolene

Suroviny:
koleno vepřové, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu