Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Měly vaše babičky plné zahrady malých červených kuliček? Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů. Jeho nakyslá chuť skvěle vyvažuje sladké těsto. Moučníky tak nepůsobí těžce a když je zasypete drobenkou, máte vyhráno.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 192 kJ /
6 977 kcal
Bílkoviny98,38 g
Tuky226,81 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 356 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy1 110,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč nebo středně velký plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Rybíz odstopkujeme, propláchneme a na sítu necháme okapat. Krok 3: Z hrubé mouky, cukru a na menší kousky nakrájeného másla vytvoříme promnutím drobenku. Krok 4: Do mísy dáme obě mouky, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Pak přidáme mléko, vejce, olej a vše smícháme dohromady. Buď ručně vařechou nebo ručním šlehačem, kdy šleháme jen krátce, jen do spojení těsta. Krok 5: Těsto, které je řidší nalijeme na připravený plech. Povrch posypeme rybízem a nakonec drobenkou. Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut. Tato doba je pouze orientační. Krok 7: Prochladlý koláč nakrájíme na čtverce a podáváme.

TIP: Moučníky s rybízem - nejlepší recepty

Zveřejněno 1. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Koláč je osvěžující, s malým množstvím těsta a rychle mizí!

Zdroj: Ze starého sešítku "Pošli recept", od té doby jiný rybízový nedělám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgOX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (131)

rychlý a snadný

Rychle, jednoduche, skvele!

Výborná, svěží, jednoduchá, bez hromady nádobí. Drobenka je obzvlášť dobrá.:-)

Marie Svarcova: Já taky. Letos všechno pomrzlo už v květu, zachraňuje to josta.

:-)<3:yes::yes: koláč je výborný, dělám ho tak spoustu let :-K

Velice jednoduchý a rychlý koláč. Hlavně moc dobrý. Borůvkový. <3

Dnes upeceno. ochutnano, a muzu napsat ze kolac je super. Urcite vyzkousim i s jinym ovoce. S ribizem je vsak vynikajici, Dik za recepis

Fantastický koláč,peču už po několikáté a stále ho není dost:-8

Rychlé, jednoduché, dělám to také z polohrubé mouky

Moc dobrý recept,jen se zaprášilo,ukládáme do oblíbených:yes::yes:

Dobrý den, nedopátrala jsem se, zda se jedná o množství do velkého plechu nebo do menšího kulatého? Děkuji za odpověď :)

Výborný, rychlý dekuji Za recept, určitě upeču i s jiným ovocem, třeba s borůvkami :-8

Vynikající <3<3 jednoduché, rychlé a těsto je krásně nadychané.. Mockrát děkuji a přidávam foto :yes::-8<3

Výborný koláč a rychle těsto! Miluji takové rychlé recepty. Já jsem dnes použila černý rybíz, akorát jsme ho měli hodně ze zahrádky. Koláč je pěkně nakyslý, drobenka krásné vyrovnává chutě. Vyšlo mi na velký plech a jsem si jistá, že dopoledne už nic nezbyde <3 Je vynikající <3

Úplně super recept. Mám ráda tyto jednoduché a přitom skvělé hrníčkové recepty. :yes:

:-)

Jsem moc spokojená, povedl se na první dobrou. Taky dělám drobenku z másla. :yes:

downplum: jsem moc ráda, že chutnal a děkuji, že jsi ho upekla :yes:

Za mě super koláč! Velmi rychlý a dnadný. Neměla jsem hrubou mouku, tak jsem dělala s polohrubé a vse se povedlo:). Do drobenky jsem dala máslo místo hery a přidala trosku kokosu

Tess: jsem ráda, že jste s koláčem spokojená:yes:. Mám ho moc ráda a letos mi rybíz očesali ptáci a tak žádný nebyl:-O

Vcera upeceny,moc dobry a rychly recepis. Snedeny tak rychle jako je udelany. Rozhodne budu peci znovu.

hazel: Hazel, jsem ráda, že koláč tak chutnal :yes:

Je moc dobrý, pouze jsem do těsta přidala citronovou kůru a vanilkový cukr a místo hery na drobenku rozhodně máslo.:-8

šťavnatá,dělala jsem už dva plechy a k rybízu jsem přidala maliny,borůvky a lesní jahůdky:-K:-K:-K

Lucie:Lucko, každá správná kuchařinka si vždycky poradí a já mám radost, že chutnalo;-)

:yes::yes::yes::yes: Akorát jsem koláč ochutnala :) neměla jsem hrubou mouku, ani Heru :( tak jsem vše dělala z polohrubé mouky a místo Hery jsem dala máslo :)a je vynikající :) mám radost :-)) krásně se povedla, i když jsem musela kvůli naší troubě péct o 10 min. déle :-S :-D

No žádná sláva.. jako bahno..

vladimirarolex: Vlaďko, těší mě, že chutná a může se dělat s jakýmkoliv ovocem ;-):yes:

moc dobrý koláč, teď jsem dopekla a ochutnáváme:-p

hhgghiocdrdf: mám radost, že chutnal;-)

hhgghiocdrdf 8. 7. 2014 14:45
mňam !!!!:yes::-)

Pavlína: Pavlo, určitě bude dobrý s jahodami a i z jiného drobnějšího a měkkého ovoce. Rybíz je takový příjemně ostrý a s jahodami bude taky fajn:-p;-)

Pavlína 8. 6. 2014 10:35
Ahoj :) Chtěla jsem se zeptat, jestli bude koláč dobrý i s jahodami. Přijde mi jednoduchý a rychlý, ale na rybíz mám bohužel alergii. :(

Pavel: Pavle, to nevadí, hlavně, že koláč chutnal a příště třeba bude hrubá mouka;-):-):-K

Bohužel jsem neměl hrubou mouku, tak sem to udělal vše z polohrubé.Je výborný a už ho moc není.:-p

moc děkuju..říkala jsem si že se na tom nemá co zkazit..když to bude v chladu..jinak je koláč dopečený..teď jen počkat až vychladne udělat si kávu a ochutnat :-)

jitka:Jitko vydrží zaručeně, já se taky kolikrát netrefím;-), když vím, že to tak do měsíce použiji, dám do umělohmotné krabičky, nebo igel.pytlíku a nechám v lednici a je v pohodě, nebo když už nemíníš drobenkovat, dej jí do mrazničky. Jednou jsem jí v lednici nechala dost dlouho, myslela jsem, že jí vyhodím a ona byla zcela v pořádku....:yes:

rybízový koláč se peče..jen mám prosím dotaz..zbyla mi drobenka..dělala jsem jí poprvé a tak nemám zkušenosti.dá se nějak přechovat na příště??když ji dím do ledničky jestli vydrží..děkuju:-)

Kamila: Kamilko, jsem ráda, že koláč u vás zdomácní:-K

KOláč je vinikající:yes: Křehký,nadýchaný, prostě úžasný, budu dělat častěji :-)

Bohužel mě to moc nenadchlo...koláč byl jak bláto...:-( skoro se neda vzít do ruky...nevim, možná jsem udělala něco špatně, ale udělala jsem vše podle návodu.A to jsem to v troubě nechala i skoro 30min. chtěla jsem něco rychlého, ale není nad kynuté...

Všem děkuji za pěkné komentáře a mám radost, že chutnal:yes::-K

Výborný...luxusní rychlí koláč :-8 :yes:

:-K:-K:yes::yes::yes::yes::-K:-D:yes:

dobré dobře to chutná a voní:-p:-K:-*:-)):yes:

dobré a hezky to vypadá a voní:-K:yes::-*

Já ho dneska upeču s rebarborou-to je taky výborná kombinace a už se na něj těšíííím;-):-p

Denja :D:Dejo, záleží na tom, jak je kdo zvyklí a nám chutná takto, je taková "sytější", líp to nepřirovnám a mě se lépe žmolí, ale je to vcelku úplně jedno jakou uděláš;-)

Denja :D: Taky mi to přišlo divné, moučka byla až moc hrubá:-!:-O Ale koláč byl fajnový;-):yes::-D:-p

Ještě máme koláč v troubě, ale myslím si že se povede.. Ale jen mi připadá divné, že se do drobenky má dát hrubá mouka a krystalový cukr.. ? ALE JINAK FAJN :yes::-)

Lullu:Lullu:-D to se stává, že na kuchařinku nic nezbyde, když to chutná;-):-p:-D Je to rychlé, tak to uděláš holt znova a na takovou příležitost:-O to mě teda těšííííí:yes::yes::yes:

Chutnal i mojí šéfové a po příchodu z práce jsem zjistila, že mi nezbylo nic. Nestačila jsem ho ani ochutnat. Dneska ho využiju znovu až maminka představí svého přítele :-)

Lullu:Lullu, co bych měla od tebe omlouvat:-? Já jsem moc ráda, že jsi si koláč vybrala:yes:a to že jsi použila želé místo drobenky je tvoje úprava a přizpůsobení domácím chutím, to je přece vpořádku a děkuji:-K

Peču o sto šest a došla inspirace a mezi nočníma jsem potřebovala upéct pro manžela něco rychlého a pohodlného. Kouknu na net a tohle bylo přesně ono. Už je v troubě tak jen čekám. Akorát místo drobenky bude želé :-). Snad omluvíte malou úpravu - manželovi drobenka nejede. Je ještě moc mladej na to aby věděl co je dobré. :-) takže děkuju za radu a myslím že ho ocení i kolegové a kolegyně včetně mojí maminky :-)

Je opravdu vyborny. Chutnal cele nasi narocne rodine :)

eva: Evi, jsem moc ráda, že jste si s manželem pochutnali, to mě totiž těší nejvíc a děkuji za vyzkoušení;-):yes:

Bibinka:tak ted jsem tu buchtu upekla a dali jsme si ji ke kávě s manželem,on totiž miluje rybíz a vůbec kyselé záležitosti,je jedinečná moc dobrá,děkuji za recept.přeju hezký den.Eva z Rýmařova:

Pavlina: tak dej vědět, jak se povedl;-)

Bibinka:Dekuji za info, odpo ho zkusim:-)

Pavlina: Pavlí, jestli ho děláš, tak péct tak na 180°C a asi 15-25 minut, podle trouby, tak raději hlídat. Ještě to dopíšu do receptu;-)

Bibinka:
A na kolik stupnu se ma kolac pect?

Dekuji

Bibinka:

Kudrc: vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K
Jinak děkuji, že jsi koláč vyzkoušel a mám radost, že u vás zřejmně rybízák zdomácní, už jen k vůli dětem:yes:;-)

Teď jsem dopekl tenhle koláč podruhé během týdne to znamená že je fantastický, rychlý a jednoduchý a dětmi velice oblíbený. ;-)

Parzyzánka:to jsi mi udělala radost a děkuji, že jsi koláč vyzkoušela;-):yes:

Parzyzánka 3. 7. 2012 20:26
Díky, výborný recept a hlavně úsporný, líbí se mi že je třeba jen jedno vejce namísto tří, nebo dokonce šesti. Už si na něm s manželem pochutnáváme

Děkuji Ti za úžasný recept,koláč je skvělý!!!Můžu jen doporučit! :yes::yes:

Dneska jsme si ho upekli s přítelem a je výborný! Jednoduchý recept, který zvládnou i úplní začátečníci ;-)Opravdu mňamka! :-))
Bianko, ať se ti koláč povede! My už máme půl plechu pěkně v bříšku :-D

Dneska jsme si ho upekli s přítelem a je výborný! Jednoduchý recept, který zvládnou i úplní začátečníci ;-)Opravdu mňamka! :-))
Bianko, ať se ti koláč povede! My už máme půl plechu pěkně v bříšku :-D

Ahoj,zrovna mám koláč v troubě,na fotkách vypadá chutně.Tak jsem zvědavá jestli se mi povede:-))

Eva:Evi, tak vidíš, jak se ti povedl a jsem ráda, že u vás uspěl:-K

Pavla:tobě taqké díky, jsem ráa, že jsi ho upekla a že chutnal;-)

Také jsem vyzkoušela, jen místo rybízu jsem dala mražené lesní ovoce :-) byl moc dobrý

Tak se koláč nakonec povedl:yes: Jen mi přišel trochu více nakyslí z toho rybízu alevšechno jsem to srovnala více cukrem:-) Výborný recept na výborný koláč:-)Děkuji:-K:-K

Dobře děkuji moc za odpovědi:-) Dám vědět jak se povedl:yes:

Eva: Evi, určitě to vadit nebude, jen se může lišit každý chuťově podle toho, který použiješ;-) Může se dokonce dát i jiné ovoce. přeji, ať se povede.:yes:

Eva:Evi,nejsem autor, podle mě dej, jaký máš ráda a co máš po ruce;-);-)

Dobrý den,koláč se mi moc líbí a hned zítra ho vyzkouším,doufám že se mi povede a bude chutnat. Jen se chci zeptat jestli je jedno jaký ten rybíz bude,jestli červený nebo černý. děkuji za odpověď:-)

Pavla: tak to teda vypadá, že ho budete muset péct brzy znova:-)) Já jsem ráda, že jim chutná;-)

Super recept.......děti se o koláč perou:-):yes::yes::yes:

Od Maary Janka 13. 12. 2011 16:56
Super recept, manžel je závislý na sladkém. Nejčasteji mi doma říká, že má chuťohlad, no a tenhle koláč mu skvěle v chuti vyhověl :-D

Janka:není zač děkovat Janko,já děkuji tobě, že jsi ho vyzkoušela a mě moc těší, že tak chutnal;-):yes:

Vynikající ,rychlý a levný koláč,nevydržel vychladnout,mám hodně receptů na rybízové koláče,ale tento nemá konkurenci.Děkuji za vynikající recept.

Ivana: Ivanko, jsem potěšená a vždycky mám radost, když někomu chutná:-p Díky, že jsi koláč udělala:yes:

Bibinko,moooc dobrý koláč a hlavně rychlí.V této uspěchané době každá rada drahá.Peču každý víkend a tak hledám rychlé a skvělé recepty:díky:-D:yes::yes::yes::yes:

Už pečeme :-p.
Díky :-K za receptík :-K !
:yes::yes::yes:

Právě jsem ji ještě teplou ochutnala a musím říci,že je skvělá!! Rychlá, jednoduchá a ve výsledku jemná, nadýchaná a pikantní. Použila jsem na ní první úrodu z našeho mladého stromkového rybízu. Pekla jsem na 180 a 20 minut. Hned si jí přetáhnu do svých receptů.

Děvčata, všem vám moc děkuji a jsem ráda, že jste si pochutnali;-):yes:

tak koláč je opravdu mňamka,jen jsem místo nor.cukru dala hnědý krystalový,výborné!!!:-)

tak klobouk dolu.Vyzkoušela jsem ho taky z čerstvého rybízu a opravdu nemá chybu:yes:Říkám to pořád...hrnkový koláče jsou rychlí a výborný:-*To je prostě žrádlo...:-p

Ahoj.

tohle množství je na jeden plech? Já jen jestli to nemám dělat z dvojitý dávky? Předem děkuji za odověď;-)

:yes::yes::yes: Dávám bodík. Včera jsem ho vyzkoušela a je znamenitý.
Jen drobenku jsem dělala svoji a to z másla,pol.mouky a cukru.

Jano(neregistrovaná): jsem ráda, že jsi koláč vyzkoušela a nejvíc mě těší, že u vás zdomácní-super:yes:

výborný koláč moc dobrý,jiný už dělat nebudu:yes::-)

Helena:Helo, jsem moc ráda, že jsi vyzkoušela a jsem potěšená, že vám chutnal:yes:

:yes::yes::yes:super

Helena ŠEVČÍKOVÁ 3. 7. 2011 06:16
Ano,koláč je moc dobrý.Je jako dortíček.:yes::-)

Michal:děkuji, že jsi vyzkoušel a já mám radost, že chutnala:yes:

Buchta je super, moc jsem tomu nevěřil, hlavně tomu řídkému těstu, ale je výborná. Budu ji dělat často. Díky :-K

Moooc, dobré. Dávala jsem méně cukru a koláč se opravdu povedl.:yes:

Prostě senzace. Podobných receptů jsem četla dost, ale tenhle má 1 s hvězdou!:-K Poslala jsem bodík, zařadila do oblíbených a ještě posílám pochvalu od sousedky. S PC si netyká, recept si ale opsala.

Zdravíčko, tak mi právě voní z trouby.-)Nevěřila jsem, ale je to úžasné.-)
Díky. Martina z horoskopye.cz/webmagazin

Bibinko, hledala jsem recept na rybízový koláč, droždí nemám, tak jdu na ten tvůj! ;-):yes: 13. bod pro Tebe

Milane(neregistrovaný), těžko se to píše, jelikož každá trouba peče jinak, ale protože píšeš, že nejsi až tak zkušený, tak peč na 180°a tak 15-20 minut, musíš to hlídat a píchni vždy špejlí, nebo párátkem, když zůstanou suché je hotovo;-) Budeš-li to dělat, tak písni, jsem dost zvědavá, jak se ti povede;-)

U receptu mi chybí jak dlouho se peče a při kolika stupních
nejsem tak zkušená kuchařka Jem "mužskej" tak mi schází technické řešení.Zkusím to.:-8

Klarisko, děkovat bych měla já zato, že jsi si vybrala můj recept a mám z toho radost, že jsi sklidila s ním úspěch;-):yes:

Mám ráda méně sladké koláče, tak jsem cukru dala jen půl hrnku a jeden sáček vanilkového. V práci jsem s ním sklidila úspěch, díky moc za recept, Bibi :-K.

a ještě jsem něco zapomněla:yes::yes::yes::yes::-K

a ještě jsem něco zapomněla:yes::yes::yes::yes::-K

noo já už ho mám v troubě a slintam ...ale už ho peču asi po 3x a všichni obdarovani mlaskaji ...je to rychly ..a diky tobě bibinko ...jsem hvězda..

:-*už se těším jak si pochutnáme

Pavlínka 22. 6. 2010 18:32
jáj, už ho vidím :-O omluva :-D:-K

v receptu nejsou uvedená vejce, v postupu ano? co to? :-?

Šárinka 28. 10. 2009 16:09
Koláč je mňamka jen se po něm vždy zapráší :-p. Cukru do těsta dávám méně :-) ovoce používám podle toho jaké mám doma a když nemám heru na drobenku nezoufám používám máslo a dělám jí trochu méně. :yes::-D:-p

Bibinka, já cukr v normálně nepoužívám vůbec a v pečení jen málo, takže to pro mě bylo opravdu moc.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem k té drobence přidělal těsto. Ale už jsem neměl rybíz, tak posloužila první dozrávající jablíčka ze sadu :-) Takže nakonec jsem měl dva rybízové a dva jablečné. Do těch jablečných jsem dal už jen polovinu cukru, než píšeš a klidně bych příště ještě ubral. Jak říkám, fakt skoro nesladím.
Dopadlo to skvěle a u kávy nikdo nic neříkal (protože se všichni cpali koláči :-)

:yes::yes::yes::-):-):-)

Ahoj, chci moc poděkovat za tenhle recept, začínám se teprve učit vařit i péct a vetšinou to nevyjde podle mých představ, ale tenhle kolač je moc moc dobrý, rychlý a jednoduchý.:-):yes:

Pe2lik, ještě jsem ti chtěla říct, že tu drobenku co ti zbyla dej do nějaké uzaviratelné nádobky, nebo skleničky a dej jí do lednice, než jí budeš potřebovat-budeš jí mít hotovou.;-)

Pe2lik,tohle množství je na pečení v plechu, remoska je poloviční tak máš lehce dva.;-) Jinak s tou drobenkou souhlasím, že je jí dost, ale my to rádi:-p Pro jistotu snížím množství, aby to neprudilo:-D.

Ahoj, zcela souhlasím s foukalice. Snažil jsem se jít přesně podle návodu (asi jsem neměl, co?) a mám z toho 2 koláče a drobenka mi zbyla ještě alespoň na dva další...
Dělal jsem to v remosce a první koláč, co jsem tam nechal déle má karamelovou krustu. Jedině, že bych ho otočil a servíroval na ní, místo na talířku :-D
Uvidím, jak dopadne ten druhý.
Takže podle mě: třetina drobenky úplně stačí a i do těsta bych dal míň cukru...

Nevím, kde jsem udělala chybu, ale není tam na drobenku moc cukru a mouky? Bylo to tak hustě zasypané, že se to speklo a zkaramelizovalo a vytvořilo krustu, jindy mám na drobenku 100 g mouky, cukru a tuku...těsto dobré, ale ty 3 hrnky cukru se mi fakt zdají nějak hodně, tolik drobenky jsem nikdy neměla...poradíte, prosím?

Zdravím! Použila jsem celé broskve z konzervy, nedala jsem drobenku - nemám zrovna Heru a čekám na ýsledek. Zdá se že bude supr. Hlavně je to rychlé a bez špinavého nádobí. Peču v remosce, doporučuji.:-*

Moc dobrá! Jen se po ní zaprášilo :-D

Dnes som odskúšala, dala som zmrazené ríbezle, ako ste radili. Koláč veľmi osviežujúci, lahodný, svieži, náramne mi chutil, vlastne všetkým. (Obyčajne si dám 1 - 2 kúsky, dnes by som zjedla po plechu...)Som vďačná za vynikajúci recept.:yes:

Tohle těsto dělám také, jen s rozdílem, že dám 2 hrnky špaldové mouky a cukr dávám půl fruktozy a čtvrt diacukru na pečení, používám jakékoli ovoce :-p:yes:

Jani, na to těsto se dá použít jakékoliv ovoce-píše to tu HankaPu a když dá třešně má z toho bezva bublaninu. Mě by se to líbilo i s jahodama, nebo meruňkama a my moc rádi drobenku, někdy to vyzkouším s něčím jiným.

Bibi, to je krása a na tom růžovém talířku to vypadá tak krásně:-* Rozhodně ti posílám plusík, bohužel, rybíz nemám ani zamražený a naše keříčky nám stárnou:-(:yes::yes::yes:

Ďakujem za odpovede, ja som nad tým tak uvažovala - ak to nechám úplne rozpustiť, vytečie mi všetka šťava. Ak to dám zmraznuté, že snáď to bude dobré. Dobrú...

Magdalenko, Amira ti to říká správně, já jsem ho dělala také ze zamraženýho, dala jsem ho na 1 minutu do mikrovlnky na defr;-)ost a šup s ním na těsto. I tak je stále zmražené, ale rukou ho můžeš rozdělovat abys ho měla po celé ploše koláče-je jen velmi mírně povolené. Když se nechá roztát tak vyteče z rybízu všechna ta dobrá šťáva a to je škoda.

Magdalenko, já žádné ovoce nikdy nerozmrazuju, ono se pak tak jako rozteče a nedá se s ním pracovat. Takže to klidně udělej rovnou ze zmrazeného a bude to O.K.

Dievčatá, dostala som zamrazené ríbezle, ale v živote som nepiekla koláče so zamrazeným ovocím. Treba ho nechať pred pečením úplne rozmraziť? Ďakujem!

Hani, dobrej nápad,budu zkoušet i s jiným ovocem, protože to těsto mi vyhovuje. Je rychlé, nenáročné, rychle upečené a hlavně dobré;-)Tak ti díky:yes:

Bibinko,tenhle koláč taky dělám a nejenom s rybízem, ale i s jiným ovocem /meruňky, jahody, švestky.../ nebo když dělám s třešněma, tak vynechám drobenku a mám výbornou bublaninu. Nebo další varianta je, že vynechám 1/2 hrnku oleje a místo něj dám 1/2 hrnku ml. máku a je z toho dobrý makovec. Je to moje oblíbené těsto na různé koláče :yes: tak to máš za bodík:-)

Tématické fráze:
rybízový koláč, hrníčkový rybízový koláč, koláč s drobenkou, kolac s rybizem, rybízová buchta s drobenkou, recept na rybízový koláč, koláč s rybízem a drobenkou, rybízový koláč recept, rybízový koláč na plech, hrníčkový koláč s drobenkou, nejlepší rybízový koláč, buchta s rybízem a drobenkou, drobenkový koláč s rybízem, -rybízový koláč na plech, ribízový koláč, buchta s rybízem, rybízová buchta, koláč rybízový, hrnickovy drobenkovy kolac, rybízové koláče

Suroviny:
mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, rybíz, mouka hrubá, máslo, cukr krupice

Přidat fotografie receptu