Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené překvapení

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 546 kJ /
369 kcal
Bílkoviny30,38 g
Tuky26,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do voňavorůžova. Žampiónové nožičky spolu s vydlabanou směsí z kloboučků nasekáme najemno, přidáme k cibulce a dusíme dosucha (až se odpaří šťáva).Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 3: Anglickou, čabajku i Herkules nakrájíme na teňounké plátky a z nich pak jemné nudličky, které ještě několikrát překrojíme napříč. Krok 4: Uzenou cihlu nastrouháme na hrubším (kerlubovém=kedlubnovém) struhadle. Zelenou petrželku s libečkem nasekáme najemno a vše nakrájené spolu s vajíčkem (nebo vejci podle množství) a škrobovou moučkou přidáme k orestovaným žampiónům a důkladně promícháme. Krok 5: Touto směsí naplníme vydlabané žampióny, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborovou kaší a tatarkou.

Zveřejněno 1. 5. 2009

Poznámka autora Jenda1

Plněné žampióny jsem naposled dělal snad před pěti léty a nevzpomenu si na zdroj, odkud jsem čerpal.

Domnívám se, že dnešní masová náplň je "předimenzovaná",použil jsem, co dům dal. Stačí kombinovat měkký salám s něčím chuťově výraznějším (angickou, čabajkou a pod.)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené překvapení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZz7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené překvapení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZz7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Jendo1:-) tohle mi ušlo, ale díky náhodným, tu koukám na tu nádheru:-). Máš to nejen krásně naservírované ( jako vždy;-)), ale nejvíc mě na tom láká, ten detail na řezu:-p (druhá odzadu). To je...:yes:. Ty máš boďku s č. 22 a já opět něco dobrého do sbírky:-8:-K.

...smažené jsou bezva, ale špatné není plněné žampiony zabalit do teňounkého plátku anglické, naskládat na pekáček a bez obalování upéct...jojo, žampiony můžëme, posílám taky bodík...

připomíná mi tento recept mojí návštěvu v restauraci,dala jsem si plněné žampiony tam byly plněné zeleninou.Zkoušela jsem to doma bylo to dobré,jen se to už neobaluje v trojobalu,ale naskládáte je do malého pekáčku,nastrouháte na ně sýr a trošičku podlejete vodou a šup do trouby.asi 15minut.Též výborné,vyzkoušejte.:-p:-KDávám bodík:yes:

vypadá to výtečně

To je nádhera ... plněné žampiony určitě vyzkouším :-) +18

Jendo, tahle dobrůtka mi nějak utekla, je to :yes: a Ty máš bodík :-))

To musí být veliká dobrota :-p. Krásný recept, krásné fotky :yes:

Jendo, vůbec jsem si nevšimla toho receptu, až teď;-) Dělám podobně, jako pipre, především proto, že to má pak fakt chuť žampionů. Máš krásné žampiony, tdy jsou v obchodě takové mrňavé, ale máme to kousek do Polska, to jsou hlavy-nádhera a s tím už se dá něco dělat;-):yes:

Jendo, to neva, byly z toho ale hezké kouličky z příchutí houbičky:-D

Iluš, máš pravdu, po rozkrojení a ochutnání, té žampiónové chuti je tam velice málo.:-( Udělal jsem chybu i v tom, že jsem do směsi nepoužil všechny nožičky a nahradil je čabajkou a Herkulesem.:-S
Proto jsem dal jídlu název Smažené překvapení, ať konzument uhodne, co vlastně jí.:-)):-))

Tento recept dělám také, spíše ale jen jako Pipre, nožičky s vajíčkem a trochu nivy a nebo hermelínu (který je žampionové chuti velmi blízký). Tato kombinace se mi zdá velice "agresivní", zdá se, že totálně potlačí chuť žampionů. Ale každému chutná něco jiného. Už když se podívám na obrázek, z té houby tam tedy opravdu "houby" zůstalo.:-(

Jendo, koukám, že jsi moje krevní skupina :-D Plněné žampióny dělám podobně i já, jen s tím rozdílem, že vydlabanou část žampiónů upravím jednodušeji jako houbovou smaženici s vajíčkem, kterou plním žampióny, obalím v trojobalu, občas i v kombinací s pivem. Tvoje ingredience pro náplň jsou chuťově moc lákavé. Ukládám a určitě vyzkouším :-)Bodík!:-*:yes::yes::yes:

Plněné žampiony taky dělám ale jen takové obyčejné (uzenina, sýr, jarní cibulka) takže posílám bodík už jen za kombinaci surovin;-)

Taková dobrota na noc,no to je vrchol:-!:-!:-!.Ale nápad skvělý,bodík je tady :yes::yes:Úplně slintám,žampiony a smažené,to je mana nebeská:-8:-p:-p

Jendo, to znám, jen s malinko jinou nádivkou: niva+nožičky ze žampiónů+šunka+cibule+česnek a zahustím solamylem.:-p Někdy jí i všelijak měním, ale tyhle tvoje improvizované vyzkouším, takové recepty jsou nejlepší;-) Protože to znám, dávám ti bodíka rovnou a šupem:yes:

Tématické fráze:
překvapení, smažené žampiony nejlepší recept, smažené vepřové nožičky, smažená anglická slanina, smažená cibule, žampionova smaženice, smažený hermelín plněný recepty, žampiony s vajíčky, plněné žampiony s vajíčkem, zampiony s vajickem, smaženice ze žampionů, smažené žampiony s vajíčkem, smažené plněné žampiony, smažené plněné žampionové kloboučky, recept na smažené houby, smažená vejce v trojobalu, plněné žampiony smažené, smažené žampiony na cibulce, smažená vepřová nožička, smažená cibule v trojobalu

Suroviny:
žampióny, slanina anglická, čabajka, salám herkules, sýr cihla uzená, vejce, solamyl, petrželka zelená, libeček, cibule, olej, strouhanka, mouka hladká, vejce, pivo světlé

Přidat fotografie receptu