Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s parmazánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tabita

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 758 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny264,93 g
Tuky37,00 g
Vláknina28,18 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 694 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy402,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadorbno. Na pánvičce nabo woku si rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm cibulku dozlatova. Já vždy přihodím ještě celý kmín, krásně se teplem rozvoní. Přidáme maso a restujeme, dokud se nezatáhne. Ochutíme grilovacím kořením, podliieme vodou. Krok 2: Nakrájíme tři rajčátka na kostičky a přidáme k masové směsi a necháme ještě dusit. Vody dávám poměrně dost, aby bylo dost šťávy a těstovinové plátky hezky změkly a neměly suché tvrdé okraje. Krok 3: Na bešamel rozpustíme máslo na pánvičce a s moukou uděláme jíšku. Zalijeme smetanou, dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem. Přidáme nastrouhaný parmazán. Já dala asi 150 g. Bešamel ochutíme troškou soli, čerstvě namletým pepřem a mletým muškátovým květem. Ohříváme na slabém plameni, dokud se sýr úplně nerozteče a neudělá se nám hladká omáčka. Krok 4: Zapékací mísu vymažeme troškou másla a naspod dáme porci bešamelu. na který naskládáme 4 plátky lasagní vedle sebe. poté masovou směs, opět pláty, bešamel, pláty, masovou směs, pláty... atd, dokud nám suroviny stačí. Končíme vždy vrstvou masa, kterou poklademe zbylými rajčátky nakrájenými na kolečka a plátkovým sýrem, eidamem nebo goudou, případně jakýkoliv, který máte rádi . Kreativitě a inspiraci se meze nekladou.

Zveřejněno 7. 4. 2016

Poznámka autora Tabita

Lasagně doma naprosto milujeme. Okoukala jsem pár receptů z netu, postřehy a zkušenosti od mé skvělé potencionální tchýně a přidala něco dle své chuti a z toho všeho mi vyšel "můj" recept, jak je dělám já. Třeba osloví nějakého začátečníka, kterým jsem byla, co se týče lasagní, nedávno i já.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mně by zase chyběla bazalka a česnek - knín ani grilovací koření bych rozhodně nepoužila. :-O

Začátečník by jiste uvítal informaci o tom, kolik, mléka, smetany a mouky přijde do bešamelu, maslo je jasné ;-)

Lasagne mám veľmi rada, ale to grilovacie korenie...to do lasagní nie. :-(

tejaja: určitě bych tam nedala ani kmín (nepatří tam), zato v receptu chybí oregano, kterým lasagne tak nádherně voní ;-)

Tématické fráze:
lasagne s parmazánem, lasagne parmazan, lasagne z mletého masa s parmazanem, lasagne s vepřovým masem a parmazánem, recept besamel s parmazánem, lazane s z avokáda, recept s parmazánem, lasagnne s parmezánem, lasagne se špenatem a parmazanem, recepty - lasagne parmazanem, lasagne s mletým masem a parmazanem

Suroviny:
maso hovězí mleté, těstoviny lasagne, cibule, koření grilovací, olej, rajče, kmín celý, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, parmazán, květ muškátový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu