Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s uzeným a karamelizovanou cibulí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 988 kJ /
1 909 kcal
Bílkoviny39,88 g
Tuky65,24 g
Vláknina54,75 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy269,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme na půlkolečka a dáme do velké pánve na směsi másla a oleje pomalu smažit. Až zrůžoví, posypeme lžící cukru a pomalu smažíme dál, občas zamícháme. Když je zlatavá, přidáme balzamiko. Krok 2: Uzené (pokud je třeba, tak dopředu uvařené) pokrájíme na silnější plátky. V pekáčku nebo větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme sušenou cibulku, lžičku medu, lžíci vody a v této horké směsi maso několikrát obrátíme, pak pomalu opékáme - nebo můžeme dát do trouby a pomalu opéci, nezapomeneme občas obrátit. Krok 3: Pohanku na sítě spaříme horkou vodou, zalijeme vařící vodou z elektrické konvice, trochu osolíme, zavřeme pokličkou a necháme na teple (třeba vypnuté ploténce) vstřebat vodu. Vařit se nemusí. Krok 4: Do změklé pohanky vmícháme dvě lžíce hustého jogurtu a na talíři důkladně posypeme karamelizovanou cibulí.

Zveřejněno 10. 4. 2016

Poznámka autorky hosta

Těstoviny s jogurtem a karamelizovanou cibulí dělám často, tak jsem zkusila i s pohankou a nelituji. Uzené bylo skoro navíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s uzeným a karamelizovanou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEGl

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s uzeným a karamelizovanou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

urcite mi bude chutit,le ja dietnejsie bez toho udeneho.:yes::yes::yes::yes::yes:

Vladimír 10. 4. 2016 20:42
Dobrej recept,zítra udělámePohanku máme rádi,uzený ještě víc:yes::yes:

Já bych k tomu to uzené ani nemusela mít

Pohanku na sto způsobů dělám dost často, takže na tenhle moooc lákavý recept u nás dojde hodně brzy!!!:-Q:yes::-K

Moc pěkný recept:yes::yes::-K

Pěkné :yes:

:yes::yes:

Tak to muselo byt vyborne, snad davam spravny uslintany smajl :-p.
Bod leti!

hosta: Je to uslintany sibal a basta :-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
brambory pohanka uzené maso cibule, pohankové recepty, recepty z pohanky, pohanka recepty, jak se dělá karamelizovana cibule, uzené maso s karamelizovanou cibulkou, pohnka s uzenym, pohanka s cibulí, pohanka hovezim masem

Suroviny:
maso uzené, máslo, olej, voda, med, cibule sušená, pohanka, voda, sůl, jogurt, cibule, máslo, olej, cukr,

Přidat fotografie receptu