Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky jikernáčky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jikry dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je na porce, lehce osolíme a poprášíme pepřem a česnekem. Poté je obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci se sojovou omáčkou a v nadrcených chipsech. Krok 2: Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po usmažení necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme s pečivem a dipem ze zakysané smetany s drobně nakrájenou cibulkou. Hodí se i bramborová kaše.

Zveřejněno 14. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky jikernáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjPA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky jikernáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjPA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:yes::yes:

mika59: Děkuji:-K

Tématické fráze:
smazeni jiker, řízek z jiker, jak se smaží jikry, jikry recepty řizky, řízek s z jiker, jikry vejce, jikry v soli, recept sojová mouka řízek, jikry s vejci

Suroviny:
jikry z kapra, sůl, pepř mletý, česnek granulovaný, mouka hladká, vejce, omáčka sojová, chipsy slané, tuk, smetana zakysaná, cibule

Přidat fotografie receptu