Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka nejen na Velikonoce

Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo jako přílohu třeba k pečenému kuřeti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 264 kJ /
4 126 kcal
Bílkoviny190,16 g
Tuky112,22 g
Vláknina43,00 g
Cholesterol 3,11 g
Sodík 7,43 g
Sůl17,57 g
Sacharidy567,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme tukem. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Rohlíky nakrájíme a zalijeme vývarem z masa. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Přidáme žloutky, nakrájené maso, česnek, libeček, osolíme a opepříme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Nádivku navrstvíme do pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme na 200°C cca 20 min.

Zveřejněno 17. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka nejen na Velikonoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvrL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka nejen na Velikonoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvrL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nádivka z rohlíků, recepty velikonoc nádivka, nejen na velikonoce, nádivka nejen o velikonocích, nadivka nejen velikonoční

Suroviny:
rohlík, vejce, maso uzené, vývar z uzeného masa, pepř mletý, sůl, česnek, libeček, tuk

Přidat fotografie receptu