Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Madla Novak Madla Novak

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 230 kJ /
533 kcal
Bílkoviny7,97 g
Tuky42,18 g
Vláknina6,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,22 g
Sacharidy29,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V nádobě, kam se vám tak akorát vejdou obě porce ryby si dobře smíchejte olivový olej, pivo, sojovku, česnek, zázvor a hnědý cukr. Do této směsi naložte osušené porce ryby a nechejte marinovat při pokojové teplotě cca 15 minut .

Předehřejte si gril v troubě na cca 140°C (vyšší teplota by vám rybu spálila). Rybu přendejte z marinády do malého pekáčku či zapékací nádoby a připravte si kousek alobalu, kterým zakryjete vršek pekáčku. Nyní ale ještě rybu budete potírat glazurou, tak zatím pekáček nezakrývejte na pevno. Krok 2: Zbylou marinádu přelejte do menšího kastrůlku a dejte za častého míchání přiveďte k varu na sporáku. Stáhněte výkon sporáku na menší výkon a míchejte doopravdy dobře, aby se vám glazura, která začíná karamelizovat varem nepřichytila ke dnu kastrolu. Vařte cca 6-7 minut do zhoustnutí. Krok 3: Vytvořenou glazurou štětcem či mašlovačkou potřete zvrchu porce ryby. Pak zakryjte pekáček s rybou alobalem a dejte pod gril na cca 3-4 minuty. Pekáček vyndejte z trouby, odkryjte a rybu znovu potřete glazurou. Opět zakryjte a dejte pod gril. Tento proces opakujte až do doby, dokud maso ryby nebude snadno oddělitelné vidličkou. Potírala jsem maso celkem 3x. Ale to hodně záleží na tloušťce filetu. U vyšších filetů bude možná třeba potřít vícekrát. Dejte na svou intuici, prosím

Zveřejněno 17. 4. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxwz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxwz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
glazované ryby, glazovaný bůček, co je to glazované ryby, recept na lososa se zazorem, co je to glazované ryby ?, glazovany ryba, ryby glazovane, vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem, černý losos recept, pecena krkovicka glazovana medem a pivem

Suroviny:
losos, olej olivový, pivo černé, omáčka sojová, česnek, zázvor čerstvý, cukr hnědý, semínka sezamová, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu