Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 230 kJ / 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,97 g |
| Tuky | 42,18 g |
| Vláknina | 6,69 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,22 g |
| Sacharidy | 29,17 g |
Postup přípravy
Předehřejte si gril v troubě na cca 140°C (vyšší teplota by vám rybu spálila). Rybu přendejte z marinády do malého pekáčku či zapékací nádoby a připravte si kousek alobalu, kterým zakryjete vršek pekáčku. Nyní ale ještě rybu budete potírat glazurou, tak zatím pekáček nezakrývejte na pevno. Krok 2: Zbylou marinádu přelejte do menšího kastrůlku a dejte za častého míchání přiveďte k varu na sporáku. Stáhněte výkon sporáku na menší výkon a míchejte doopravdy dobře, aby se vám glazura, která začíná karamelizovat varem nepřichytila ke dnu kastrolu. Vařte cca 6-7 minut do zhoustnutí. Krok 3: Vytvořenou glazurou štětcem či mašlovačkou potřete zvrchu porce ryby. Pak zakryjte pekáček s rybou alobalem a dejte pod gril na cca 3-4 minuty. Pekáček vyndejte z trouby, odkryjte a rybu znovu potřete glazurou. Opět zakryjte a dejte pod gril. Tento proces opakujte až do doby, dokud maso ryby nebude snadno oddělitelné vidličkou. Potírala jsem maso celkem 3x. Ale to hodně záleží na tloušťce filetu. U vyšších filetů bude možná třeba potřít vícekrát. Dejte na svou intuici, prosím
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Moje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moji utopenci
marky79 před 57 minutami
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 2 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 3 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 3 hodinami
Tématické fráze:
glazované ryby,
glazovaný bůček,
co je to glazované ryby,
recept na lososa se zazorem,
co je to glazované ryby ?,
glazovany ryba,
ryby glazovane,
vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem,
černý losos recept,
pecena krkovicka glazovana medem a pivem
Suroviny:
losos,
olej olivový,
pivo černé,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor čerstvý,
cukr hnědý,
semínka sezamová,
cibulka jarní
Komentáře (1)