Pražma
Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 554 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 14,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost.
Krok 2: Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
Krok 3: Rozpálíme pánev, do které dáme lžíci přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme do rozpáleného másla.
Krok 4: Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, která je velmi pevné konzistence, při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Krok 5: Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Moje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 50 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 19 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 22 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
pražma recept,
prazma,
prazma recepty,
recept na pražmu,
pražma zlata,
recept pražma,
ryba pražma,
pražma zlatá recept,
jak připravit pražmu,
pražma zlata recepty,
jak udělat pražmu,
příprava prazmy,
recepty na pražmu,
recepty pražma,
pražma na másle,
prazma obecná recepty,
prazma priprava,
pražma ryba,
prazma na grilu,
recept pražma zlatá
Suroviny:
pražma,
olej olivový,
mouka hladká,
ghee,
sůl,
pepř,
cibulka jarní,
nať petrželová
Komentáře (4)