Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražma

Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie554 kJ /
132 kcal
Bílkoviny0,02 g
Tuky14,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost. Krok 2: Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Krok 3: Rozpálíme pánev, do které dáme lžíci přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme do rozpáleného másla. Krok 4: Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, která je velmi pevné konzistence, při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí. Krok 5: Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.

Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 17. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODzB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODzB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::-K

Pražma je bezesporu skvělá ryba. Čím méně ingrediencí, tím lepší :yes:

Stačil by mi zeleninový salát a sklenka dobrého bílého vína, ideálně ještě šumění blízkého moře. Děkuji :-p

Otíku, ty máš dnes rybí den, co? :-8:-8:-8 :yes::yes::yes: A osobně taky k rybě už nic nemusím

Tématické fráze:
pražma recept, prazma, prazma recepty, recept na pražmu, pražma zlata, recept pražma, ryba pražma, pražma zlatá recept, jak připravit pražmu, pražma zlata recepty, jak udělat pražmu, příprava prazmy, recepty na pražmu, recepty pražma, pražma na másle, prazma obecná recepty, prazma priprava, pražma ryba, prazma na grilu, recept pražma zlatá

Suroviny:
pražma, olej olivový, mouka hladká, ghee, sůl, pepř, cibulka jarní, nať petrželová

Přidat fotografie receptu