Pražma
Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 554 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 14,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost.
Krok 2: Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
Krok 3: Rozpálíme pánev, do které dáme lžíci přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme do rozpáleného másla.
Krok 4: Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, která je velmi pevné konzistence, při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Krok 5: Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Moje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Nejnovější recepty
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 1 hodinou
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 19 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dančí gulášek
toprecepty.cz před 53 minutami
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 9 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 11 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 11 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 11 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 12 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 13 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 14 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 14 hodinami
Tématické fráze:
pražma recept,
prazma,
prazma recepty,
recept na pražmu,
pražma zlata,
recept pražma,
ryba pražma,
pražma zlatá recept,
jak připravit pražmu,
pražma zlata recepty,
jak udělat pražmu,
příprava prazmy,
recepty na pražmu,
recepty pražma,
pražma na másle,
prazma obecná recepty,
prazma priprava,
pražma ryba,
prazma na grilu,
recept pražma zlatá
Suroviny:
pražma,
olej olivový,
mouka hladká,
ghee,
sůl,
pepř,
cibulka jarní,
nať petrželová
Komentáře (4)