Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové řízečky

Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou omáčkou. Pochutnáte si přímo královsky.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 745 kJ /
656 kcal
Bílkoviny50,36 g
Tuky29,56 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,46 g
Sacharidy46,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané žampiony, sýr a salám nastrouháme na jemno. Kdo má rád větší kousky může na hrubším struhadle. Přidáme nakrájenou cibulku na drobno, rozdrobený chleba a zbytek přísad. Krok 2: Vymícháme směs, strouhanku přidáváme postupně tak, aby šly tvarovat řízečky. Obalíme ve strouhance. Krok 3: Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Vhodná příloha jsou brambory a domácí tatarská omáčka.

TIP: Jak správně smažit houby

Zveřejněno 21. 4. 2016

Poznámka autorky mika59

Záměrně jsem tam nedala ani česnek, ani výrazné koření, aby vynikla chuť a vůně žampionu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Znn2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Znn2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Je fajn, když máš období temna, jako teď já :-D, a můžeš sáhnout na jistotu. Tvé recepty a nápady jsou pro mne jistotou a proto na ně vždy vsázím. Takže dnes žampionové řízečky v mém podání. Něco podobného dělávám jako Řízek junior, jenže tam nedávám ty žampiony :-). Přidávám foto ;-)

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani za vyzkoušení.:yes:..máš moc pěknou fotku...;-);-):-K Díky:-)

Děkuji všem...:-):-K

Dnes byly žampionové řízečky k obědu a je opravdu mňamka:yes::-p:-p:-p

Pěkný receptík,to musím vyzkoušet:-p:-p:yes:

Dobrý nápad s tím nastrouháním všeho dohromady. Já jsem vždy plnila hlavičku žampionu.:-D:yes:

strouhat žampiony mi přijde trochu barbarské, lepší jsou obalené vcelku a můžou se i naplnit něčím dobrým

:-Kmakaluzo: Taky se nemusí strouhat a mohou se krájet:-p. A plněné a obalené jsou výborné, ale to už je zase jiný recept.:-)

Krásné papáníčko

Super...:yes:

Hezká a chutná rychlovka:yes:

Tématické fráze:
žampiony recept, žampionové recepty, žampiony recepty, žampiony, jak krájet žampiony na smažení, žampiony 150 g, jak oloupat žampiony, žampionové řízky, jak krájet zampiony, oběd se žampiony, nejlepší směs se s žampiony, žampiony-recepty, řízky ze žampionových hlaviček, zampiony-recept, jak nakrajet velke zampiony na smazeni, recepty - žampiony, recept velké žampiony, obalene zampiony, řízečky, hlívové řízečky

Suroviny:
žampióny, sýr tvrdý, šunka, vejce, mouka hladká, strouhanka, cibulka jarní, smetana, chléb toustový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu