Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pizzy od Krkovičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 615 kJ /
1 103 kcal
Bílkoviny34,25 g
Tuky18,88 g
Vláknina9,32 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy194,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Těsto rozdělte na dva bochánky, vyválejte do požadovaných tvarů a dejte na plech s předem připraveným pečícím papírem.Vyválené těsto potřu sugem, pokladu salám nebo šunku, anglickou a postupuji podle vlastní chuti a fantazie, nahoru dám sýr (Hermelín, mozzarellu, parmazán atd.). Krok 3: Pečeme ve vyhřáté vrchní třetině trouby (vrch i spodek) na 250°C asi 7-9 minut.

Zveřejněno 21. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizzy od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1NN0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizzy od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1NN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

zdenko, já si samozřejmě nemyslím, že je to z krkovičky :-D jenom občas člověk některé texty přečte v rychlosti, tak se kolikrát zarazím :-8 Nemyslela jsem to smrtelně vážně, asi jsem měla přidat smajlíka, on ten psaný text si opravdu ostatní můžou vyložit všelijak. :-8

Petra:to jste mě pobavila, "od Krkovičky" myslet,že je to z krkovičky,no teda :-D Mně to vůbec nevadí,aspoň vím hned od koho to je a že v tomto případě se můžu těšit na dobrotu.

Ale joo, napadlo. . . :-Q Ale je tu spousta kuchařek, které svůj "rukopis" otisknou do fotky pokrmu. Kolikrát hned vím, od koho recept je. Zviditelnění copyrightu u nich netreba. Ale dobrá, jsou to Tvé a některé i pro mně hezké recepty a já to respektuju. ))))))

Je fakt že mě to taky mate, kolikrát mám pocit že ten recept obsahuje krkovičku.

casino: Od mích 19 let mi říkají Krkovička, je to moje přezdívka již hodně let a proto k některým receptům přidávám od Krkovičky stejnou řádku let.:-):-p

Zobrazit starší odpověď

Proč ke každému svému receptu připojuješ ten úsměvnej dovětek "od Krkovičky"? Je to na tom to nejpodstatnější? Každý přece vidí, od koho recept je, když ho rozklikne. . . Trochu mě to odrazuje. :-O

Pajaja: Některé recepty mám takto označené už z dřívějška.

:-? krkovicka.x: 1 stroužek našprtaného česneku :-? Znamená to utřeného či rozdrceného nebo něco jiného?
Našprtaného či našroceného znám jen žáčka, který se učivo nadřel.

Nadja: Nožem našprtaného, že se nožem jezdí po česneku a tvoří se hmota. Strašně rád hraji i stolní hru šprtec, kde se jezdí šprtátkem po hrací ploše, tedy šprtá.:-)

Tématické fráze:
domácí pizza, recept na domácí pizzu, recepty domácí pizza, pizza recept, domácí pizza obrázky, recept na pizzu

Suroviny:
mouka hladká, smetana, olej olivový, droždí, sůl, cukr, protlak rajčatový, koření oregáno, sůl, pepř, česnek, voda

Přidat fotografie receptu