Jablka pro výrobu müsli (sušení v troubě)
Pokud si doma připravujete vlastní muesli, určitě se vám bude hodit recept na super komponent pro tyto oblíbené cereální snídaně. Sušená, vlastnoručně připravená jablíčka si zamilujete!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 089 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 3,47 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme jablka škrabkou na brambory.
Krok 2: Vykrojíme část s jádřincem.
Krok 3: Rozehřejeme troubu na teplotu cca 50-60 °C. Jablka ještě nerozkrájená můžeme dát na 1-1,5 h předsušit.
Krok 4: Nakrájíme jablka na tlusté plátky, cca 8 mm. U malého jablka je to 6 plátků, u velkého 8.
Krok 5: Dáme na sušící síto nebo na plech. Nejlépe se suší na sítu. Na plechu se suší jen z jedné strany. Síto by nemělo být z plastu. Rámeček síta ze dřeva zvládne i 60 °C.
Krok 6: Dáme sušit na 1-1,5 h.
Krok 7: Poté troubu na chvíli trochu otevřeme, aby se vyměnil vzduch, jablka promícháme a zase dáme sušit.
Krok 8: Toto opakujeme za sebou 3x dopoledne a 3x odpoledne, případně i večer. Mezi sušeními taky vytřeme vlhkost z trouby.
Krok 9: Na noc můžeme jablka nechat na sítu na topení.
Krok 10: Druhý den nakrájíme jablka na hranolky a celý proces sušení opakuji znovu. Během druhého dne většina vlhkosti vyprchá. Ty tenčí hranolky, které jsou už suché nakrájíme na čtverečky, ty větší a vlhčí ještě ne.
Krok 11: Třetí den by už hranolky měly být skoro suché, nesmí být moc vlhké. Nakrájíme je na čtverečky a sušíme stejným způsobem.
Krok 12: Čtvrtý den, jsou-li kostičky suché, sesypeme vše do krabice. Výsledné kostičky mají 5-6 mm.
Zveřejněno 23. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka pro výrobu müsli (sušení v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43nk
Moje poznámka
Jablka pro výrobu müsli (sušení v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43nk
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 42 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
sušení jablek v troubě,
sušení jablek v horkovzdušné troubě,
sušení ovoce v horkovzdušné troubě,
jak sušit jablka,
sušení jablek,
suseni krizal v troube,
sušení hrušek v horkovzdušné troubě,
jak sušit ovoce v troubě,
suseni v troube,
suseni ovoce v troube,
sušení trnek v troubě,
jak sušit hrušky,
jak ususit jablka,
sušení křížal v horkovzdušné troubě,
výrobky z jablek,
křížaly v troubě,
jak susit jabka,
síta na sušení ovoce v troubě,
jak se susi jablka,
sušení švestek doma
Suroviny:
jablko
Komentáře (17)