Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie528 kJ /
126 kcal
Bílkoviny3,55 g
Tuky0,69 g
Vláknina11,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat. Krok 2: Téměř hotové lilky posypeme kolečky červené cibule, plátky česneku, zalijeme obsahem rajčatových konzerv, který jsme dochutili balzamikem, pepřem a solí, poklademe kolečky rajčat, oliv, osolíme a přidáme sekané bylinky.
Přiklopíme a dusíme 10-15 minut.

Hotový pokrm můžeme posypat balkánským sýrem nebo fetou a zdobíme bylinkovými lístky.

Zveřejněno 4. 5. 2009

Poznámka autorky Eliza

Podáváme s ciabattou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5X5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5X5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Máme podobné chutě, viď, Eliz:-?:yes:;-) Zaokrouhluji na 10. bod;-)

Eliska: Jsem moc ráda, že tolik chutnalo - zrovna ho dnes dělám k večeři, tak jsem vyhledala recept (nemůžu si všechno pamatovat, no ne..:-8:-))? )

Ahojky, dekuju za uzasny recept!! bez vyzkouseni jsem ho predlozila navsteve, s bramborem ci podruhe dokonce s br. kasi, a bylo to proste mnam!!!! misto zaverecneho poduseni jsem to zapekla v troube. lilek jsem skombinovala s cuketou, 1:1. Vyborne!

také jsem ještě nenašla odvahu lilek vyzkoušet, ale už se těším na premiéru, jídlo na fotečkách vypadá velice slibně :-p:yes:

Ahoj Lusindo, děkuji za komentář...:-) My dvě jsme se tady zatím nějak míjely (taky tady nejsem dlouho), ale někde v diskuzích jsem pochopila, že už došlo k "rozdvojení" a máš mimí... Tak jaké těhotenské chutě?? :-* Ale jestli Vás to rozpůlení a shledání tváří v tvář teprve čeká, tak přeji vše dobré!! :-)

Elizo moooc chválím recept i krásné fotky.Ani snad raději nebudu psát, co to dělá s mými těhot.chutěmi(nebo choutkami?).Krásné a zdravé, ukládám do oblíbených!:yes:

Lilek jsem pripravovala pouze jednou, kdyz jsem se snazila o francouzske ratatouille (nevim presne, jak se to pise) a vubec se mi to nepodarilo, takze cele slavne jidlo letelo do kose :-( Vsechno docela slo, akorat ten lilek se mi hrozne "rozblemcal", jak nacucana houba, brrrr :-(( Ale mozna by pomohlo nechat ho predem vypotit, jak tady pise Elizka, to me nenapadlo. Tenkrat jsem se zarekla, ze uz lilek nikdy varit nebudu. Ale tenhle recept vypada super, tak ze bych mu jeste dala sanci:-:-8;-):-p

Jani R. ciabatta (v překladu pantofle) je italský bílý placatý chléb s chutí olivového oleje. Už jsem měla na něj i hotovou směs do DP z Lidlu. ;-)

Hned jak jsem viděla fotku - říkám: " ÁÁÁÁ Eliza jede". Italskou kuchyni můžu. :-p:-p Úžasné :yes::yes::yes: Bodík je jasný a nemusíš mi za něj extra děkovat.:-D:-D ;-)

Já jsem z lilku ještě nikdy nic nedělala.:-( Nedávno mi kámoška něco v běhu říkala o lilku plněném sýrem. No, asi to taky budu muset prubnout. Kdysi jsme neměli ponětí o takových lahůdkách a snad proto koukáme někdy s nedůvěrou:-) Ale rozhodně ti věřím, Eli, že to je dobré!! A máš opět krásné fotky, samá barva, to se pak jí samo;-):yes::yes: Jejda a co je to ciabatta?

Tento recept se mi moc líbí a dávám bod:yes:

Možná to na fotkách vypadá o něco lépe než ve skutečnosti :-), ale přesto je to opravdu chutná italská klasika... To dokonalé prolnutí chutí i vůní je pouze moje rekonstrukce prastarého osvědčeného receptu ;-).
Moc děkuji za body a posílám je dál - někam do Itálie...:-*:-)

Eli, je to pastva pro oči, krásné fotky, i chuťové buňky.:-p:-p:-p
Posílám čtvrtý bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Elizo, krásný recept i fotečky:yes: Lilkujeme rádi, určitě vyzkouším. Dělám podobně, ale se sýrem nakonec zapeču. Taky moc dobré.

Eli, to je nádhera:yes::-), kolikrát jsem si říkala, že by nebylo špatné udělat něco z lilku, ale nikdy jsem nenatrefila na pořádný recept:-// tohle je přesně ono, takže díky, určitě vyzkouším:yes: je to tak pěkné, že ti dávám bod už teď:-):-D

Jejda, zapomněla jsem poděkovat za bodík! A za ten druhý, který nevím od koho je, děkuji taktéž!! :-)

Andrejko, šidím - nešidím...:-) Já dodržuji Margitovu dietu, takže jsem dnes měla jen steakové maso a salát... Lilek jsem jen lehce ochutnala a předhodila ostatním :-)). Už je skoro po něm. Po lilku se může "utlouct" celá moje rodina (včetně mě), totiž...:-):-)

:yes: Tak to je na bodíka! Lilek mám moc ráda a všechno ostatní vlastně taky.:-p A ty fotky! Hmm... Mňam!:-8
Koukám, že se při dietce nešidíš a to je moc dobře!:yes:

Tématické fráze:
pokrmy z lilku, lilek recept, pomodoro na pizzu recept, recept lilek, pomodoro na pizzu, špagety melanzani, rattatoulle, pohlreich lilek, ratatouille recept, mrazeny lilek, rajčatová polpa recept, pomodoro recept na pizzu, co je passata, recepty z lilku, melansane, recepty rattatoulle, lilek na pánvi, rattatoulle recept, italské recepty lilek, co je melanzane s kuřecím

Suroviny:
lilek, cibule červená, rajče sekané, rajče, rajče naložené, ocet balsamiko, česnek, olivy černé, čerstvé bylinky, pepř, sůl, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu