Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 038 kJ / 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 18,80 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 13,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí stehna očistíme a omyjeme, případně zbavíme přebytečných blanek. Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět pórek a bílé části lahůdkových cibulek (zelené části můžeme použít jako ozdobu do polévky nebo bramborové kaše). Pak zeleninku shrneme lehce stranou a do pánve přidáme králíka, smažíme 2-3 minutky z každé strany, aby se maso pěkně zatáhlo a získalo lehce zlatavý nádech.
Krok 2: Mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka nebo půlkolečka a rozložíme po dně pekáče, posypeme kořením. Na takto připravený pekáč přemístíme králíka. V troše vody si rozmícháme francouzskou hořčici a stehna jí přelijeme. Králíka ještě lehce osolíme, opepříme, podlijeme dostatečným množstvím vody. Nakonec přidáme větvičky čerstvého rozmarýnu.
Krok 3: Přemístíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 2 hodiny, králíka průběžně podléváme a otáčíme. Poslední půl hodinku necháme stehna péct odkryté, aby měl králík pěkně křupavou kůrčičku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, nebo i s rýží, kuskusem...takto připravený králík snese vše :)
Zveřejněno 24. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarný králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roWW
Moje poznámka
Rozmarný králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roWW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 55 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
králík recept,
rozmarný králík na houbách,
recept na králíka,
králík na másle a na porku,
recepty z králíka,
jak pripravit kralika recept
Suroviny:
stehno králičí,
máslo,
cibulka lahůdková,
pórek,
mrkev,
sůl himalájská,
pepř mletý,
koření provensálské,
hořčice francouzská,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (2)