Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krkovička v bylinkové hořčici

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení masa

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie807 kJ /
193 kcal
Bílkoviny1,98 g
Tuky17,89 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy5,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme sádlo s nadrobno nasekanými bylinkami, hořčicí a utřeným česnekem. Krok 2: Nenaklapené maso na okrajích prořízneme aby se nekroutilo, osolíme a opepříme. Krok 3: Vzniklou marinádou maso potřeme a uložíme nejméně na 2 hodiny. Lépe ale do druhého dne. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a maso opékáme z každé strany 5-6 minut, podle výšky masa. Krok 5: Po upečení maso zabalíme na 6-8 minut do alobalu odpočinout.

TIP: Jaké bylinky používat v kuchyni jako koření

Zveřejněno 2. 5. 2016

Poznámka autorky mika59

Před pečením, doporučuji větší kousky bylinek sundat. Rády se připalují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krkovička v bylinkové hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgl1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krkovička v bylinkové hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgl1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

:yes::-)

Ta to bych mohl:yes::yes:

No, škoda, že prase má té krkovice tak málo. I u nás nej maso :-) :yes:

I u nás je krkovička na talíři nejoblíbenější:yes:

Krkovica je krkovica, bomba:yes::yes:

:-Q:yes:

To se mi líbí:yes::yes:

Tématické fráze:
pikantní vepřová krkovice, recepty z krkovice, krkovice na horcici, krkovička na hořčici, pecena krkovica, krkovica, krkovička v bylinkové marinádě recepty, krkovička recept na horcici, bylinková marináda na krkovice, krkovice bylinková krusta recept, krkovička v hořččičné krustě, krkovička v bylinkové kruste, krkovička v bilynkove marinade, proriznuta krkovička recepty, recepty na vepr krkovici pecenou, krkovička s dijonskou hořčicí, krkovicka a hořčici a tymian, maso pečeme z každé strany 7 minut, krkovica recepty cz, pečená krkovička v krustě

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, hořčice dijonská, rozmarýn, tymián, petrželka, máta, česnek, sůl, pepř mletý, chilli, tuk

Přidat fotografie receptu