Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí česnek v ochuceném oleji

Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Listy česneku očistíme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Olej osolíme a případně dáme další koření dle toho, jaký olej chceme mít. Krok 3: Na dno skleničky nejprve nalijeme trochu oleje, nacpeme česnek a hodně stlačujeme. Zalijeme olejem, zmáčkneme tak, abychom vytlačili všechen vzduch. Krok 4: Zatížíme např. špejlemi a ještě přelijeme olejem. Uskladníme nejlépe v ledničce.
Samozřejmostí je popis skleničky s druhem koření. Po odebrání oleje dolijeme tak, aby kousky listů byly stále ponořené.

TIP: Jak zpracovat medvědí česnek

Zveřejněno 4. 5. 2016

Poznámka autorky spagetka

Nápad mám od kamarádky, která tvrdí, že ji takto naložená směs vydrží celý rok. Takže jsem to na části své úrody zkusila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí česnek v ochuceném oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrO5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí česnek v ochuceném oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrO5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ja som rozpustila domácu bravčovú masť /sádlo/, do ktorej som dala na jemno nasekaný medvedí cesnak. Držím v chladničke. Vynikajúce natrieť na chlebík, položiť kúsok syra, prípadne nejakú zeleninku a pochútka je hotová.

Milka: Dík za tip :yes::yes:

Zobrazit starší odpověď

A ma to jeste nejakou chut po case? Jen se ptam, zkusenost mam jen s mrazenym, ktery stal za houby a kupovanym susenym, coz bylo o nicem. Asi jako susena pazitka;-).
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.

chocolate: pažitku v žádném případě nesuším, bylinkový olej dělám a jsem spokojená, s mraženými bylinkami taktéž. Ano, jasně že jsou lepší čerstvé, leč jako náhrada než jsou k dispozici čerstvé, stačí.

Já jsem také pro okamžitou spotřebu - tedy jak je venku (česnek), jinak to už není ono .

Já jsem po mnohaletém experimentování s medvědím česnekem došla k názoru, že nejlepší je čerstvý, maximálně udělám pesto k rychlé spotřebě, jinak už se nesnažím ho nějak uchovat a těším se na další úrodu čerstvého;-):-)

casino: jo do jednoho vzorku jo, proč. Mně medvěd pod okny neroste, mám problém ho sehnat. Dostala jsem velké množství i jsem zužitkovala, přece to nevyhodím, sušit je to blbost. Většina je v mrazáku, něco jsem dala do oleje, pesto sem nedělala.

Zobrazit 3 starší odpovědi

:yes::yes::yes:

Spagi, už vloni v červenci ses na to chystala ;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/43820-bylinky-v-o...

spagetka: jasně, že to máš jinak:-Q Základem ale vždycky budou bylinky v oleji se solí....letos plánuji udělat znovu:yes:

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
medvědí česnek recepty, olej z medvědího česneku, jak sušit medvědí česnek, olej s medvědím česnekem, recepty s medvědím česnekem, medvědí česnek recept, medvědí česnek jak ho uchovat, jak nejlépe uchovat medvědí česnek, naložený medvědí česnek, recepty z medvědího česneku, medvědí česnek olej, recept na medvědí česnek, medvědí česnek do mrazáku, olej s medvědího česneku, medvědí česnek jak uchovat, recept na medvědí česnek s olejem a soli, jak uchovat medvědi česnek, jak uchovat pesto z medvědího česneku, nakládání medvědího česneku, rozmarýn v česnek v oleji

Suroviny:
česnek mědvědí, olej, koření, sůl

Přidat fotografie receptu