Medvědí česnek v ochuceném oleji
Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.
Postup přípravy
Krok 1: Listy česneku očistíme a nasekáme nadrobno.
Krok 2: Olej osolíme a případně dáme další koření dle toho, jaký olej chceme mít.
Krok 3: Na dno skleničky nejprve nalijeme trochu oleje, nacpeme česnek a hodně stlačujeme. Zalijeme olejem, zmáčkneme tak, abychom vytlačili všechen vzduch.
Krok 4: Zatížíme např. špejlemi a ještě přelijeme olejem. Uskladníme nejlépe v ledničce.
Samozřejmostí je popis skleničky s druhem koření. Po odebrání oleje dolijeme tak, aby kousky listů byly stále ponořené.
Samozřejmostí je popis skleničky s druhem koření. Po odebrání oleje dolijeme tak, aby kousky listů byly stále ponořené.
Zveřejněno 4. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
Moje poznámka
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 13 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 4 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
medvědí česnek recepty,
olej z medvědího česneku,
jak sušit medvědí česnek,
olej s medvědím česnekem,
recepty s medvědím česnekem,
medvědí česnek recept,
medvědí česnek jak ho uchovat,
jak nejlépe uchovat medvědí česnek,
naložený medvědí česnek,
recepty z medvědího česneku,
medvědí česnek olej,
recept na medvědí česnek,
medvědí česnek do mrazáku,
olej s medvědího česneku,
medvědí česnek jak uchovat,
recept na medvědí česnek s olejem a soli,
jak uchovat medvědi česnek,
jak uchovat pesto z medvědího česneku,
nakládání medvědího česneku,
rozmarýn v česnek v oleji
Suroviny:
česnek mědvědí,
olej,
koření,
sůl
Komentáře (15)