Rebarborový koláč s jemným krémem
Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava je snadná a výsledek vás jistě příjemně překvapí.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,80 g |
Tuky | 90,68 g |
Vláknina | 11,79 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 333 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 153,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypte mouku, cukr a promíchejte s kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo a prsty promněte. Přidejte žloutek a mléko a vypracujte pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici.
Krok 2: Z pudinkového prášku, krupicového cukru a mléka uvařte pudink. Když trochu zchladne, vmíchejte máslo. Během chladnutí promíchávejte metlou. Téměř vychladlý pudink promíchejte s tvarohem.
Krok 3: Rebarboru oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Promíchejte s třtinovým cukrem.
Krok 4: Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z lednice, rozbalte a na pomoučené pracovní ploše vyválejte na kulatý plát, silný asi 0,5 cm. Okraje můžete oříznout.
Krok 5: Plát přendejte na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed rozetřete krém. Nechte asi 4 cm od kraje volné. Na krém rozprostřete rebarboru a volné okraje přeskládejte dovnitř – koláč jím jakoby uzavřete. Těsto potřete bílkem.
Krok 6: Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
Zveřejněno 10. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s jemným krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ol4Y
Moje poznámka
Rebarborový koláč s jemným krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ol4Y
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
rebarborovy kolac s kremem,
obrácený rebarborový koláč,
babiččin rebarborový koláč,
obrácený koláč z rebarbory,
jahodovo rebarborovy kolač s pidinkovým kremem,
rebarborovy kolac s pudinkem,
rebarborovy kolac s kremom,
babiččin koláč s rebarborou,
rebarboroy kolač s kremem,
koláč s rebarborou a pudinkovým krémem,
kolac s rebarborou a krémem,
rebarberový koláče s jemným krémem,
rebarberový koláč s jemným krémem,
rebarborový krém s pudinkem,
rebarborový koláč krem,
babiccin rychlý rebarborovy kolac,
babičin rebarborový kolač,
rebarborový koláč s kremem drobenkou,
rebarborovy kolac s pudinkem hrnkový,
rebarborovy kolac s kremom
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
tvaroh měkký,
rebarbora,
cukr třtinový
Komentáře (3)