Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka z naklíčených zrn

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Obilky namočíme do vody a za 24 hodin vodu vyměníme a necháme stát dalších 24 hodin v pokojové teplotě a opakujeme, dokud neuvidíme, že obilky klíčí. Kolik dnů to zabere záleží na tom jak jsou staré. Krok 2: Obilky slijeme a rozložíme na utěrku a osušíme. Krok 3: Obilky rozprostřeme do dehydrátoru a sušíme 12 hodin. Krok 4: Obilky rozemeleme v mixéru nebo v mlýnku na mouku. Krok 5: Přesejeme přes síto.

Zveřejněno 12. 5. 2016

Poznámka autorky arrefeena

Tato mouka je nejzdravější variantou na trhu, ale také tou nejdražší. V dřívějších dobách se obilí sklidilo a mlelo se až druhý den, mezitím mělo šanci naklíčit a proto byli naši předci tak zdraví a neměli alergii na lepek. Naklíčené obilí tělo tráví jako zeleninu a ne jako škrob, který se přetváří v těle na cukr. Tato mouka je perfektní pokud se snažíte zhubnout nebo omezit sacharidy. Taktéž je vhodná pro diabetiky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mouka z naklíčených zrn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmPA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mouka z naklíčených zrn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmPA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
naklicene zrno spaldy, lepek v naklíčeném obilí, nejzdravější mouka, mouka z naklíčené pšenice, naklicene obilí a alergie na lepek, jak naklíčit obilí, obili a lepek, kličení obilí a lepek, nejzdravejsi mouka pro diabetiky, zrno na mouku, naklíčené obilí a lepek, naklíčené obilí, nakličenych zrn, mouka z naklíčeného obilí, mouka z naklicene spaldy

Suroviny:

Přidat fotografie receptu