Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb se žitnou lámankou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 487 kJ /
1 790 kcal
Bílkoviny55,59 g
Tuky9,44 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy357,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Droždí a kvásek až nahhoru na mouku, odděleně od sebe. Krok 2: Zapneme program Celozrnný.

Zveřejněno 12. 5. 2016

Poznámka autorky cathleen

I přes opravdu hrubě mletou žitnou mouku z malého mlýna (jsou v ní i kousky obilek) je chleba hodně nadýchaný, měkký a pružný. Kousky zrna jsou ve střídě vidět jako tečkování.

Další recepty na stránkách Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb se žitnou lámankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2NBM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb se žitnou lámankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2NBM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Krásný chlebík :yes:

:yes::yes: Ivka, videla som v obchode sušený žitný kvások. Nemáš s tým skúsenosť, aký je?

cathleen: ;-) Díky.

Zobrazit starší odpověď

<3:yes::yes:

Tématické fráze:
žitná lámanka, pšeničný kvásek, žitná lámanka recept, recepty s lámankou

Suroviny:
voda, olej, sůl, kmín celý, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí, kvas žitný

Přidat fotografie receptu