Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík s rebarborou a jahodami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

varousove

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 700 kJ /
1 362 kcal
Bílkoviny36,21 g
Tuky77,62 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 274 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy113,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim máslo. Zpracujeme na lepkavou drobenku.
Rebarborám uřízneme zdřevnatělé konce a šlahouny oloupeme a poté nakrájíme na špalíčky. Ty dáme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu, zasypeme cukrem a ohříváme na plotně, dokud nám rebarbory nezměknou (začnou se skoro rozpadat). Přidáme jahody a rozmixujeme obsah hrnce tyčovým mixérem. Směs je hodně tekutá, proto pro zpevnění přidáme 2 pudingy rozmíchané v trošce mléka nebo vody. Když začne směs houstnout, odstavíme z plotny. Krok 2: Mezitím smícháme ve větší míse tvarohy, vejce, vanilku. V jiné míse vyšleháme šlehačku do tuha.
Když nám ovocná část trochu zchladne, přídáme ji k tvarohům a vmícháme i šlehačku. Náplň je už téměř hotová, zbývá ji už jen dosladit, moc cukru už ale třeba není. Krok 3: Do papírem vyložené formy (i boky!) rozvrtvíme sušenkovou drobenku a upěchujeme. Navrch nalijeme náplň a dáme péct do předehřáté trouby (160 - 170 stupňů). Pečeme asi 50 minut. Náplň se sice bude jevit stále dost tekutá, ale v chladu ztuhne. Pokud mi nevěříte, pečte déle, nic se nestane. Krok 4: Výtvor necháme vychladnout a pak připravíme jahodovou polevu, která není nic jiného než rozmixované jahody se želatinou (té je tam ale tolik, že to ani nepoznáte). Plátky želatiny necháme v hrnci nabobtnat s vodou asi 10 minut. Následně položíme hrnec na plotnu a ohříváme, dokud se želatina netozpustí. K želatině přidáme 1-2 lžíce rozmixovaných jahod, promícháme a můžeme přidat zbytek. Nalijeme na upečený cheesecake a necháme ztuhnout (po vychladnutí v ledničce).

Zveřejněno 15. 5. 2016

Poznámka autorky varousove

Dort je určen k urychlené spotřebě (do 3 dnů), ovoce ho totiž dost rozmáčí. Ale možná díky tomu je tak lahodný.

Více mých receptů naleznete zde: https://varousove.wordpress.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík s rebarborou a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BmZQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík s rebarborou a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BmZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cheesecake s rebarborou, koláč s vařenou rebarborou, rebarbora recepty, rebarbora recept, vařená rebarborová nápln, mrazene jahody recepty, videorecepty -drobenkový koláč s rebarborou a jahodami, receptna drobenku na plotně, jahodový cheesecake s rebarborou

Suroviny:
sušenky, máslo, rebarbora, jahody, cukr krystal, šťáva citronová, pudink, tvaroh, vejce, šlehačka, extrakt vanilkový, jahody, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu