Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba kynutý kefírovou houbičkou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 714 kJ /
888 kcal
Bílkoviny26,25 g
Tuky4,40 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy179,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme řidší těstíčko z vody, mouky a vmícháme i kefírovou houbičku. Zakryjeme ho proti osýchání a necháme v teple místnosti kvasit.
Připadalo mi, že kvásku pomohlo i lehké promíchání – přibližně po 12 hodinách.
Po 20 hodinách už ho byla plná miska. Nejprve jsem do něj vmíchala další vodu, z lehce prořídlého vytáhla houbičky (a vyhodila je) a pak už zadělala klasicky těsto – mám radši těsta volnější. (Není problém dát vody malinko méně a mít těsto trochu tužší.) Krok 2: Po 2 hodinách těsto vykynulo, zformovala jsem malý bochníček a ten dala kynout do malého cedníku vystlaného moukou vysypanou utěrkou Krok 3: Po vykynutí jsme bochníček opatrně vykulili do nahřáté remosky a upekli.
Chleba má lahodnou, jemnou chuť, míň výraznou než chleba z klasického žitného kvásku.

Zveřejněno 30. 5. 2016

Poznámka autorky cathleen

Tento a další recepty s kváskem i droždím najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz/chleba-kynuty-kefirovou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba kynutý kefírovou houbičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrjL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba kynutý kefírovou houbičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
žitný kvásek s kefirovou houbickou

Suroviny:
mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu