Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 95 min

110 min (15 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 335 kJ /
3 904 kcal
Bílkoviny227,21 g
Tuky326,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 2,96 g
Sůl7,00 g
Sacharidy12,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Krok 2: Do většího hrnce dáme lžíci oleje a špek nakrájený na kostičky. Necháme společně škvařit a následně přidáme nakrájenou cibuli a restujeme ji do lehce zlatavé barvy. Krok 3: Na menší pánvi v troše oleje opečeme všechny plátky hovězího masa z obou stran a přidáme do hrnce se špekem a orestovanou cibulí. Vše podlijeme vývarem, přidáme čerstvý tymián, a dusíme do měkka. Krok 4: Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a udržujeme v teple. V hrnci vývarem naředíme chuťově velmi silnou šťávu. Krok 5: Podle potřeby a chuti si ve 2 dl vody rozmícháme potřebné množství hladké mouky, a vytvoříme šťávu ideální hustoty. Provaříme cca 15 minut, a podáváme s bramborem.

TIP: Různé způsoby zahušťování pokrmů

Zveřejněno 5. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07Gy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07Gy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes: nádhera, o chuti nemám pochyb :-K

Vypadá to luxusně :yes::yes:

Moc dobré to bylo :-) Dělala jsem s jehněčím, ale jinak jsem se držela postupu ....:yes:

Výborná klasika :-K:yes:

<3:yes:

<3:yes:

Tématické fráze:
hovězí plátky, hovězí na tymiánu, hovězí plátky recept, hovězí recepty, recepty hovězí maso plátky, hovezi recept, hovězí plátek, hovězí maso na tymiánu, hovězí plátky recepty, hovězí maso recepty, hovezi na timijanu, hovězí na platky, hovězí krk recepty, hovezi s tymianem, hovezi platek recept, hovězí na z tymiánu, recepty z hovězího masa, hovezi na tymianu recept, hovězi platek na tymianu, hovězi na timiánu

Suroviny:
krk hovězí, špek uzený, cibule, tymián, kost hovězí, olej, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu