Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 551 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny165,00 g
Tuky183,07 g
Vláknina21,93 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 483 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy46,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na cibuli dáme ocásky a bůček. Krok 2: Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 30 minut. Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru. Pečeme ještě 30 minut, občas maso přelijeme dalším vývarem nebo vypečenou šťávou, pak ocásky i bůček otočíme a necháme v troubě ještě 30 minut. Občas přelijeme šťávou nebo ještě vývarem pokud se šťáva odvařila. Krok 3: Mezitím si připravíme kedlubny. Nastrouháme je, dáme na rozpuštěné máslo (2 lžíce), do kterého jsme zamíchali sušený tymián a přidali i snítky čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Krok 4: Přidáme zeleninový vývar a lžíci octa. Promícháme. Zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Přidáme cukr a podle chuti ještě lžičku octa, pokud je potřeba, zakryjeme a dusíme ještě 10 minut. V závěru přidáme kousek másla. Promícháme. Krok 5: Podáváme s bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 13. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Příběh ocásků a také recept na http://www.mojetara.cz/recipe/veprove-ocasky-s-buc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKzl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové ocásky, uzene ocasky na grilu recept, vepřové v kedlubnách, recepty z vepřové vepřové ocásky, dušené kedlubny s bůčkem, vepřový ocásek na grilu, pečený búč, sušené vepřové ocásky, veprove ocasky na grilu

Suroviny:
ocas vepřový, bůček, cibule červená, česnek, sůl, kmín celý, vývar zeleninový, kedlubna, tymián sušený, tymián čerstvý, máslo, vývar zeleninový, ocet, ocet, cukr, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu