Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 551 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny165,00 g
Tuky183,07 g
Vláknina21,93 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 483 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy46,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na cibuli dáme ocásky a bůček. Krok 2: Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 30 minut. Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru. Pečeme ještě 30 minut, občas maso přelijeme dalším vývarem nebo vypečenou šťávou, pak ocásky i bůček otočíme a necháme v troubě ještě 30 minut. Občas přelijeme šťávou nebo ještě vývarem pokud se šťáva odvařila. Krok 3: Mezitím si připravíme kedlubny. Nastrouháme je, dáme na rozpuštěné máslo (2 lžíce), do kterého jsme zamíchali sušený tymián a přidali i snítky čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Krok 4: Přidáme zeleninový vývar a lžíci octa. Promícháme. Zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Přidáme cukr a podle chuti ještě lžičku octa, pokud je potřeba, zakryjeme a dusíme ještě 10 minut. V závěru přidáme kousek másla. Promícháme. Krok 5: Podáváme s bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 13. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Příběh ocásků a také recept na http://www.mojetara.cz/recipe/veprove-ocasky-s-buc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKzl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové ocásky, uzene ocasky na grilu recept, vepřové v kedlubnách, recepty z vepřové vepřové ocásky, dušené kedlubny s bůčkem, vepřový ocásek na grilu, pečený búč, sušené vepřové ocásky, veprove ocasky na grilu

Suroviny:
ocas vepřový, bůček, cibule červená, česnek, sůl, kmín celý, vývar zeleninový, kedlubna, tymián sušený, tymián čerstvý, máslo, vývar zeleninový, ocet, ocet, cukr, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu