Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná na okurkách

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 139 kJ /
1 706 kcal
Bílkoviny34,48 g
Tuky87,17 g
Vláknina11,45 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy191,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Krok 2: Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka. Krok 3: Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí. Krok 4: Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova. Krok 5: Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.

Zveřejněno 10. 5. 2009

Poznámka autora Jenda1

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná na okurkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5MX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná na okurkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5MX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Já Jedla prvně tarhoňu na slovensku v lázních (s kuřecím stehnem) a hrozně mi chutnala. Teď si ji kupuju v Lidlu. Mají jí tam pořád. Dávám si jí např. do rajský,..... ale takhle ji opražit by mě nenapadlo :yes: :-)

:-O Tak tohle nemá se znojemskou nic společného,škoda tak drahého masa,přelít takovou dobrotu moukou s mlékem.:no:

Jendo,dnes robím prvý raz tarhoňu presne podľa teba,dokonca mám aj to "dobré sádlo";-)len som pridala cibuľu,tú dávam do tarhone vždy:-8Bude k tomu kuracia pečienka a zelný šalát od Petulen:-)Dúfam,že sa podarí;-)

Jendo, ta opražená tarhoňa vypadá na fotce jako pohanka a připomnělo mi to dětství. Můj taťka miloval jako přílohu k roštěnkám pohanku. Ale musí to být ta tmavá, co je sypká jako rýže a nelepí se.

To vyzerá nádherne :-p

Znojmo je klasika:-p, ale s tarhoňou ho vidím prvně:-O.

Jendo1:-)"Znojmo" jsem nedělala snad 100let a ty ještě ke všemu z roštěné:-*:-p:-p.To bych si dala líbit.Dělám klasiku do hněda.A tak už si píšu do nákupního lístku vše potřebné a brzy uvařím;-):-)

Myslela jsem tím to strouhané, že dělám také tužší, řezané někdo nechá proschnout a krájí, já krájím většinou za chvíli a zbytek usuším do zásoby.

Jendo,přesně tak to dělám i já, jen jsem netušila, že by to mohla být i tarhaňa :-)..Takže to mám vyřešené a nebudu ji už shánět a udělám si ji sama :-D Domácí je domácí :-) Kupované nudle do polívky mám v zásobě, když spěchám, ale naši raději domácí. To si potom naloží, že mám pocit, že jedí ne polívku s nudlemi ale nudle s polívkou :-D

Jani(pipre), to strouhání běžně dělám, těsto může být trošku tužší než na nudle, líp se strouhá.:-) Buď strouhám na jemném struhadle, to by podle mě měla být tarhoňa, nebo hrubším a toto strouhání dělám nejčastěji, více mi chutná (je do čeho "kousnout"). Samozřejmě můžeme strouhání použít hned nebo jej usušit jako klasickou těstovinu.;-) Používám do kuřecího, slepičího nebo hovězího vývaru.:yes:

Já dělám domácí nudle běžně do polívek, tak z toho nějak zkusím vytvořit tarhaňu :-)to jsem zvědavá, co z toho bude :-D

Jani, to s tou moukou beru zpět, špatně jsem si přečetl tvůj komentář:-(;-( a co se týká tarhoně, tak "lomačka" má pravdu. Na netu jsem pročetl několik receptů a vždy mě to dovedlo k receptu, který používáme při výrobě strouhání:-O;-). Domnívám se, že se jedná pouze o finální zpracování tarhoně:-) a zřejmě se bude jednat i o regionální zpracování.:-S:-S

Jendo, tos mne překvapil, že bych to fakt nevěděla?:-)):-D;-) Eli, zakysaná smetana se nezdrcne, když ji nebudeš mít přímo s ledničky. Třeba si ji hned ráno nechej na lince, když z ní něco budeš dělat. Aspoň u mne to tak funguje a dělám s ní hodně.Lomačka, no, nevím, jestli to je jen strouhání, co myslíš, Jendo?:-O

Jani, to nemůže být jen šťáva z pod masíčka:-O, v surovinách i postupu píšu o hladké mouce.;-);-)

Tak holky,tarhoňu si dělaj maďaři doma a vy asi taky ,je to obyč.srtouhání do polívky.Jen když jí dávají jako přílohu ,tak přidávají osmaženou cibulku na tuku a jen to promíchají.Myslím že domácí je lepší jak kupovaná čauky lomačka:-p:-p:-)

Zakysaná smetana je do teplých jídel děsná, mně se zdrcne vždycky :-((. I když dělala jsem pangase podle receptu tady z Topreceptů, zapékalo se to v troubě a dopadlo to dobře... Nejlepší je ji přidat a už nevařit - nesnáším takovéty nevzhledné omáčky, které sice dobře chutnají, ale to je vše. Jíme i zrakem, ne? :-)

Chááááááááá!! Jendo, to jsem tak ráda, že jsem si něčeho všimla:-D:-)) Víš, pipre mi tady píše na ICQ, že to tak zbělá, když to zahustíš moukou a tak různě se dohadujeme o tvém receptu:-D, ale já vidím, že to není jen šťáva z pod masíčka, ale vypadá i tak skvělě a k té tarhoni to je myslím lepší;-) Tu zakysanou smetanu ani náhodou, to by pak už byl jiný recept.

Jani, já jsem zapomněl:-O:-O, že jsem do základu (protože byl řídký) přidal roztřepku z hladké mouky s mlékem:-8.
Ber to tak, že jsem měl k dispozici kousek roštěnky a přemýšlel, co s ní:-S. Prozkoumal jsem několik receptů z internetu a to je výsledek.;-) Přidat zakysanou smetanu, jak se v některých receptech uvádí, jsem neměl odvahu, aby se mi to nezdrclo.:-//

A tarhoňu jsem také ještě nejedla, budu to muset napravit...:-)

Jani, také jsem přemýšlela nad barvou té omáčky, možná to bude stupněm orestování cibulky (má ji dorůžova, ne dohněda) nebo množstvím přidané mouky... Ale vypadá pěkně, to se musí nechat.

Já to čtu pořád a pořád dokola, abych se ujistila, že tam není smetana, nebo něco takového. Není? Ta omáčka se mi zdá světloučká na roštěnou. Já dělám spoutu základů na slanině, takže mne to nijak neudivuje a bohužel, tarhoňu tady nějak nevidím v obchodě a popravdě jsem ji ještě nikdy nejedla. Takže bych určitě ráda vyzkoušela. Recept vypadá opravdu jedle a já zítra asi pokmitám pro hovězí, ale ještě bych fakt ráda věděla to tajemství světlé omáčky;-):yes::yes: Přidávám podobný recept, ale je to na dost blbém talíři, aby se dala posoudit ta barva šťávy:-/

Také jsem to ještě nezkoušela se slaninou, jinak roštěnku dělám podobně, občas i s okurkou, takže další chutná inspirace. Ještě koupit tarhoňu a určitě udělám. Ukládám a dávám bodík:-p:yes:

Eli, to si piš.;-);-) Ale dělám to strašně rád a tu radost ještě umocňuji "vymetené" talíře.:-)):-))

Mňam :-p. Recept znám bez slaniny...každopádně tomu dodá nový rozměr. Určitě mohu dát bod, chuť si dovedu velmi dobře představit. Jendo, Tvoji strávníci se mají - doufám, že si toho váží ;-):-).

Tématické fráze:
rostena, roštěná recept, znojemská s rýží, znojemská recept, znojemska rostenka, hovězí znojemská s rýží, recept na rostenky, recept roštena, roštěnky recept, znojemská omáčka recept, recepty znojemska, domaci roštěna, znojemské roštěnky, recept na znojemskou, znojemska rostenka recept, recept znojemská, jak se dela rostena, recepty roštěná, roštěná s rýží, roštěná recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, olej, slanina uzená, cibule, sůl, pepř, hořčice plnotučná, mouka hladká, okurky sterilované, bujón, těstoviny tarhoňa, sůl, paprika sušená sladká, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu