Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 435 min Doba přípravy: 435 min

435 min (435 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 151 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny139,56 g
Tuky32,96 g
Vláknina14,98 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 9,53 g
Sůl23,52 g
Sacharidy266,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme vychladit. Stačila by asi hodina, ale klidně solanku nechte pracovat i 4-5 hodin. Krok 2: Připravíme směs koření na kabátek. Smícháme všechny ingredience. Nastříháme čtverce alobalu dostatečně velké, abychom maso zabalili bez problémů. Maso okapeme, osušíme a posypeme směsí koření z jedné strany, otočíme a opět posypeme z druhé strany. Krok 3: Maso zabalíme do alobalu. Dáme na plech tak, aby masitější část byla vespodu, v troubě pečeme 1 hodinu při teplotě 160 °C. Balíčky otočíme a pečeme ještě asi 45 minut. Alobal potom opatrně rozstříhneme, šťávu, která se vypekla slijeme a kuře dáme zpět do trouby již odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Stačí 10 až 15 minut. V této fázi můžeme teplotu zvýšit na 190 °C. Krok 4: Šťávu smícháme s medem a octem. Kratičce povaříme, stačí 1 minuta. Kousky kuřete přendáme na talíř a přelijeme medovou zálivkou. Podáváme s bagetou.

Zveřejněno 15. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoXx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoXx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

600 g horních stehen - to jsou asi 4 kousky?
Naloží se ve slaném náslevu a pak ještě obalí v suché směsi, která obsahuje mj. i 2 lžíce soli...? Pokud se nějaká sůl vypeče z masa ve šťávě ven, zas ji na talíř vrátíš přelitím masa šťávou.
Není v množství soli chyba, překlep:-? Protože jestli jsou tohle jen dvě porce, jak píšeš, snědla bych v té své minimálně lžíci soli....8-(

mojetara: dobře :-) když to máš odzkoušené...není co řešit. Mně to připadlo velmi slané a -jak ty píšeš u Linguine- mám také raději méně slané, protože si vychutnám tu základní, přirozenou chuť.
Opravdu jsem myslela, že ses sekl :-D

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
pomalé pečení kuřete, pomale pečení, pomalé pečení masa, pomalé pečení kuře, pomalé pečení v troubě, pomalé kuře, kuře pomalé pečení, slany nalev na kuře, pomalé pečení kureciho masa, pomalé pečení recepty, recept,suché pečení masa, slaný nálev na maso, pomale pečené kuře, pomalé pečení masa v troube, pomalé pečení kuřete v troubě, kuře na pomalé pečení, recet na pečené kuře v pomalém v pomalém hrnci, pečené kuře s nádivkou v pomalém hrnci, kuřecí maso pečené na sucho, pomalý pečeně kure

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, voda, sůl, cukr, ocet vinný bílý, cukr hnědý, sůl, paprika sušená uzená, chilli, česnek granulovaný, kmín mletý, ořech muškátový, pepř mletý, paprika sušená pálivá, med, ocet jablečný

Přidat fotografie receptu