Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska pod peřinkou

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 335 kJ /
797 kcal
Bílkoviny11,71 g
Tuky76,76 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy14,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hodně změklé máslo rozmícháme s hořčicí, petrželkou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem. Přimícháme parmazán a mouku. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Připravenou směs - peřinku odložíme stranou. Krok 2: Rybu lehce osolíme a na rozehřátém oleji ji v pánvi opečeme asi 4 minuty z každé strany. Krok 3: Na dno zapékací misky nandáme lžíci připravené směsi a opečené kousky ryby opatrně přendáme do misky. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme péci 5 minut. Misku vyndáme z trouby, na rybu navršíme peřinku a vrátíme asi na 10 minut do trouby.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 15. 6. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Dala jsem každou porci ryby do jednoporcové misky a směs rovnoměrně rozdělila na obě porce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska pod peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODmp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska pod peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODmp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes::-K

Naprosto vynikající. Nepekla jsem rybu zvlášť,ale dala trochu směsi na dno zapékací mísy,na to položila syrové kousky tresky a na každý plátek navršila směs. V horkovzdušné troubě jsem pekla 20min/190°C. I manžel chrochtal blahem. Příloha - bramborová kaše...

Určitě dobré:yes::-)

Tématické fráze:
treska recept, treska, treska recepty, treska pod peřinou, treska s parmezán, treska v peřince, recepty na tresku, recepty chlazená treska, recept treska, treska s na hořčici, recepty treska, treska s hořčici, top treska recepty, treska v v peřince, treska recepty hořčice, recept na chlazenou tresku, top recepty treska, recept z tresky, recept treska parmasan, recept treska parmazan

Suroviny:
treska, olej, máslo, petrželka, česnek, cibule šalotka, hořčice, sýr parmazán strouhaný, mouka, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu