Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové brambory pana šéfkuchaře

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 782 kJ /
2 816 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky112,00 g
Vláknina44,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 10,52 g
Sůl26,00 g
Sacharidy362,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory nastrouháme na slabé plátky. Krok 2: Ve velké míse smícháme smetanu se solí a pepřem (případně další surovinou), nasypeme nastrouhané brambory a řádně promícháme. Poté směs vyklopíme na máslem vymazaný pekáč, zarovnáme a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C cca 90 minut. Krok 3: Dají se jíst hned (a jsou skvělé), ale pokud chceme mít krásný talíř, tak pro oko je nejlepší je nechat ztuhnout a pak krájet třeba na kostičky nebo jiné tvary a pak teprve ohřát.

TIP: Jak skladovat brambory: Je třeba vybrat správnou odrůdu

Zveřejněno 17. 6. 2016

Poznámka autorky Petra Benesova

Recept jsem vyprosila od šéfkuchaře naší restaurace, protože jsem se do této přílohy úplně zbláznila. Kombinace surovin je naprosto dokonalá. Samozřejmě je toto základ, který se dá různě obměňovat nebo doplňovat např. bylinkami, kmínem, česnekem, cibulí, apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové brambory pana šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6NDn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové brambory pana šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6NDn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Skuste ještě přidat čerstvé houby (rostou!) a umřete blahem :-p

Persica: :-D:-D:-D:yes:

Dnes jsem vyzkoušela a jsou moc dobré.Jen asi nejsou s tou smetanou úplně dietní, ale to nikdo nesliboval, já vím;-). Líbí se mi právě v této strohé podobě, to z nich dělá parťáka k jakémukoli masíčku. Ty obohacené už se blíží - česky řečeno - k francouzským bramborám (jsou to evidentně příbuzní gratinu)

Tohle dělala moje maminka už před několika desítkami let a teď z toho děláte nějaký překvapivý recept?
A co třeba překvapit receptem na chléb namazaný máslem? Nebyl by?:-)

Zdeberuska 22. 6. 2016 22:13
Mňááám, a takhle ještě s česnečkem, to je lahoda! <3

Mám rád a dělám. Má to ještě další jména, jsou to klasické brambory au gratin, nebo zcela česky gratinované brambory provedené naprosto klasicky bez přidaných vymyšleností.
Dobré tak, že si je rádi dáváme samotné. Zasloužený bod už je tam. :-K

Tématické fráze:
smetanové brambory, recepty z brambor, brambory ve smetane, brambory se smetanou, recepty šéfkuchaře, recept na smetanové brambory, syrové brambory se smetanou, smetanové brambory nejlepší, oci pana brambory, smetanové brambory ze syrových brambor, nejlepší smetanové brambory, recepty brambory, bramborové recepty, sýrové brambory na smetaně, nastrouhane brambory, krkonosske brambory pana plasila, nejlepsi brambory se smetanou, recept na brambory se smetanou, bramborovo-smetanový gratin, smetanové brambory recept

Suroviny:
brambory, smetana, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu