Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky v zelném těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 228 kJ /
293 kcal
Bílkoviny20,06 g
Tuky15,42 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,42 g
Sacharidy11,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno. Krok 2: Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle chuti osolíme. Krok 3: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Každý rozkrojíme na poloviny - menší řízky se lépe smaží. Krok 4: Obalíme v hladké mouce, protáhneme zelným těstíčkem a na oleji nebo sádle usmažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Jak a na čem správně smažit

Zveřejněno 27. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky v zelném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VjY1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky v zelném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VjY1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Marie Svarcova: díky :-*

:-)<3:yes::yes: Recept i provedení se mi líbí.:-K

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Velice zajímavý recept, který jistě vyprubuju.
Jen autora žádám o doplnění toho piva, neb jistě á vyzkoušené , které. Ti co znají trochu piva, tak jsou nejen světlé, tmavé, 10,11,12,14 woltové, hodně sladové-hořké, nebo naopak.
DLE MÉHO, KAŽDÉ DOVEDE PŘINÉST NĚCO JINÉHO V CHUTI.
Protože vařím , a řízky jsou častou oblibou, tak je naklepávám jen zlehka, aby nebyly jak školní ,,piják,, , ale pěkný a voňavý kus masa.
PROTOŽE U NÁS v naší oblasti ,, NA SLOVÁCKU JSME ČESNEKOVÍ, TAK MAJÍ VELKOU OBLIBU ŘÍZKY V v takzvané naložené v česneku nebo -ČESNEKOVÉM NÁLEVU. - kdo nemusí česnek, tak mu to nevnucuju.
Česnek se utře se solí a tímto se maso ,podle chuti, potře, a nechá se v misce v ledničce 2-3 dny. potom klasický trojobal. Jen do vajíček dávám trochu podravky. Obal je pak chuťově zajímavější.
NAVÍC strouhanku dělám výhradne NE ZE SUCHÝCH ROHLÁKŮ, ale třeba z těch, co jsou dva tři dny staré. Rozmixuju je v robotě na jemno. Taková strouhanka nesaje tolik tuku, je jemnější , né jak osmažené tvrdá strouhanka. UŽ VŮBEC NE Z KUPOVANÉ STROUHANKY. Zasvěcení ví, že v této jsou všechny možnosti nejen různých druhú rohlíků, ale i vek a chleba, navíc ještě nestejné velikosti a tvrdosti ,,zrnek pečiva,,
,,TOŠ TAK,,

těch nápadů s těma všelijakýma možnýma těstíčkama by mělo být mnohem víc :-!:-!:-!

:yes::yes::yes: Lahůdka :yes::yes::yes:

:yes::yes:

No pane jo,to musí být moc dobrý řízečky.Musím vyzkoušet.:-K

Kdysi jsem dělala, je to dobrota - ale maso jsem ještě předem opekla:yes:

Myslím, že jsem něco podobného někde zahlídla, zajímavý vyzkoušený recept Cathleen, prima. Uložené mám.:-D:yes:

Znám to jako Křimický řízek ( podle našeho Křimického zelí ) , určo už jsem to tady taky viděla ... ale chutnal by mi ;-)

1974andrea, Milo1: křimické řízky neznám - tento recept jsem potkala kdysi v nějaké kuchařce:-)

Zobrazit starší odpověď

Moc hezký recept:-KTo zelné těstíčko se mi líbí:yes:

Zajímavé, určitě zkusím. Ano, těstíčko se zelím a maso uvnitř, cítím na jazyku tu chuť. :-p

<3:yes::yes::yes:

To mě těší , díky :-) prý je to jihočeský recept....

Líbí se mi :-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové řízky v pivním těstíčku, řízky v zelném těstíčku, veprove rizky, křimické rizky, křimický řízek, řízek v zelném těstíčku, těstíčko z kysaného zelí, vepřové řízky v testicku, řízek v těstíčku z kysaného zelí, zelné těstíčko, křimické řízečky, řízek v kysaného zelí, řízkykrimicke, testicko na veprove rizky, vepřový řízek v pivním těstíčku, řízky v těstíčku se zelim, vepřový řízek v těstíčku, vepřové řízky v v testicku, vepřové řízky v pivním v těstíčku, vepřové v těstíčku

Suroviny:
řízek vepřový, vejce, pivo světlé, zelí kysané, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu