Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie538 kJ /
129 kcal
Bílkoviny0,31 g
Tuky1,64 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky.
Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené.
Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet. Krok 2: V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí.
Přilijeme vodu a necháme maso dusit. Krok 3: Když se voda vydusí, zalijeme maso vínem, ve kterém bylo naložené.
Dusíme do změknutí, pokud je potřeba, přilijeme vodu. Krok 4: Okrájené brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou vmícháme do brambor, podle potřeby osolíme. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Zveřejněno 3. 7. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Pokud čas dovolí, je lepší nechat maso marinovat déle, já jsem je měla naložené asi 3 hodiny. Dá se použít i srnčí kýta nebo jiné srnčí maso.

Je to rychlá a jednoduchá úprava a je to moc dobré:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmO6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmO6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Udělala bych víc šťávy :-8

Jana Remkova: Dá se dát i víc šťávy, to záleží na každém, jak moc si to polije:-) Nám to stačilo, nepřišlo mi, že by to bylo vysušené.

Tématické fráze:
srnčí na víně, srnčí kýta na víně, srnčí na červeném víně, srnec na víně, jak upravit srnčí maso, naložené srnčí maso, nalozene srnci, jak upravit srnčí kýtu, srnčí navíně, srnčí na víně recept, srnčí kýta na červeném víně, recept srnčí kýta na víně, srnčí kotleta na víně, nalozena srnci kyta, srnčří na červeném víně, snci na víně, revept na srnci, recept srnčí na víně, srnčí na víně, srnci kyta nalozeni masa

Suroviny:
koření divočina, víno červené, máslo, brambory, cibule šalotka, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu