Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta s ovocem

V létě není moc čas ani chuť připravovat složité moučníky. A hlavně chceme mnohdy do buchty zakomponovat i zrovna uzrálé ovoce. Jemnou a díky kefíru vláčnou buchtu tak můžeme doplnit svěžími meruňkami nebo třešněmi.

Hodnocení receptu je 4,3 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 574 kJ /
4 200 kcal
Bílkoviny75,85 g
Tuky148,67 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 3,62 g
Sůl0,67 g
Sacharidy631,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Krok 2: Přidáme olej, kefír a mouku smíchanou se sodou. Nakonec vmícháme skořici. Krok 3: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 4: Na těsto poklademe zhruba 3 hrsti ovoce (meruňky nakrájet na kousky a třešně můžou zůstat i celé). Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 25-30 minut, podle typu trouby.

TIP: 18 dalších receptů s použitím kefíru

Zveřejněno 6. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEXz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Manelka: děkuji:-K

Vyzkoušela, výborně.... a dávám bodík:-)

:yes::yes::yes::yes:

Všimla jsem si, že zákalec není problém jen tohoto receptu autorky. Ale nic ve zlém, to jen pro ostatní kuchařky, aby měly pečivo v celém profilu nadýchané.:-K

Vladimír 10. 7. 2016 13:30
spagetka: Díky za radu,jdu na ně!!Vl.:-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Přidala bych víc sody nebo prášek do pečiva, aby tam nebyl ten brousek

Vladimír 9. 7. 2016 23:27
hospodyne: Víte nejsem zvyklý se s někým dohadovat,omlouvám se,ale:už jsem za ty roky něco na návštěvách dostal na talíř.NIKDY!jsem nikomu neřekl jak to má(buchta,koláč)vypadat.Jestliže jste vy zkušená v pečení,asi máte pravdu.Já jsem jen amatér,kterého baví=DOMA=uvařit,popřípadě manželce pomůžu něco dobrého upéct.Každý kdo pošle recept,má své zkušenosti,lepší,či horší výsledek.Ale hlavně,že chutná nám VŠEM. AHOJ:yes::yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

borůvka 6. 7. 2016 15:06
my děláme kefírku jen tmavou !! světlou neznám a proto ráda zkusím !!

Tématické fráze:
kefírová buchta na hrnky, kefírová buchta albert, kefírová buchta, kefírová buchta s ovocem a tvarohem, zdravá kefírová buchta, kefírová buchta s ovocem a drobenkou, kefírová buchta recept, buchta z kefíru, kefírová buchta s třešněmi, buchta s kefirem, buchta s ovocem, zdravá buchta s ovocem, buchta s ovocným kefirem, ovocna kefirova buchta, kefírová bábovka, kefírová bábovka s ovocem, buchta s kefírem a ovocem, kefírová buchta s tvarohem a ovocem, olejová buchta s ovocem, kefirova buchta s posypkou

Suroviny:
mouka polohrubá, kefír, olej, cukr písek, vejce, soda jedlá, skořice, ovoce

Přidat fotografie receptu