Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povíkendový nářez

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie422 kJ /
101 kcal
Bílkoviny3,22 g
Tuky0,42 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno suchého pekáčku rozložíme kysané zelí. Krok 2: Všechny zbytky uzenin a masa pokrájíme na kostičky, okořeníme zázvorem a paprikou, přidáme posekaný česnek, promícháme a navrstvíme je do pekáčku na zelí. Krok 3: Pokud máme zbytek tvrdých sýrů, dáme je nahoru na maso. Krok 4: Na to rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli a poslední vrstvu tvoří brambory. Krok 5: Kysanou smetanu promícháme s trochou soli a brambory zalijeme (spíš pomažeme). Zapékáme asi 30 minut na 18°C.

Zveřejněno 13. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Pokud děláme se syrovým masem, dáme i brambory syrové a pečeme asi hodinu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povíkendový nářez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povíkendový nářez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgBR

Marie

Komentáře (2)

Znám to jako "Vodochodský nářez" a slyšela jsem recept před několika lety od Petra Novotného. Dělám ho v Pomalém hrnci, co ho mám, má to výhodu, že to nemusím v torubě hlídat. Jo a se syrovýma bramborama;-)
Přidávám bod a přikládám fotku před pečením a zítra dodám výslednou.:yes:
Samozřejmě v PH se to dělá déle, ale s výhodou, že to nemusím hlídat, jak jsem psala výše.

Hello, taky dělám něco podobného ze zbytků a říkám tomu "co dům dá":-O ale ty tvoje ozdůbky nemají chybu:yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
ivan vodochodský recepty, vodochodský recepty, co uvarit, recept ivan vodochodský, recepty ivana vodochodského, ivan vodochocky na nove, recepty ivan vodochodsky na nove, co uvarit ze zbytku uzenin, ivan vodovhodsky recepty na cinu, vodochodský, recept se zbytky masa a uzenin, vareni vodochocky, vodochodský recept, nove brambory podle vodochodskeho, vodochodsky cina, vodochodsky a vareni cina, červené zelí podle i vodochodského, recept petra novotneho brambory, zelí, o uvarit, vodochodský francouzské brambory

Suroviny:
zelí kysané, maso, uzenina, sýr, smetana kysaná, zázvor, paprika sušená sladká, brambory, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu