Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové pralinky s náplní Praline

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Devoraposa

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 217 kJ /
5 788 kcal
Bílkoviny89,92 g
Tuky366,70 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 722 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy513,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravte náplň, aby stihla lehce vystydnout a mohli jste s ní rovnou plnit připravené korpusy. Smetanu dejte do hrnce a přiveďte ji k varu. Jakmile začne bublat, odstavte ji a přisypejte všechnu čokoládu určenou na náplň. Začněte míchat a míchejte až do rozpuštění. Jakmile je směs hladká, přidejte ještě pastu praline a dejte stranou. Krok 2: Čokoládu určenou na vylití forem rozpusťte na 45°C. Je důležité čokoládu rozpouštět opatrně a postupně, aby v některých místech nestoupla teplota příliš vysoko. Lze použít vodní lázeň, ale pak by voda pod mísou s čokoládou neměla přímo vařit a směs je dobré stále míchat, aby se rozprostíralo teplo. Já nejraději používám vodní lázeň sous vide, protože pak teplotu lázně nastavím na 47°C a mohu jen v klidu počkat, až se všechna čokoláda rozpustí a dosáhne 45°C. Třetí metoda je za použití mikrovlnné trouby, ale i zde musíte být opatrní a vždy zahřívat čokoládu jen pár vteřin, vyjmout z trouby, zamíchat a opět ohřát, dokud nedosáhne 45°C. Můžete se podívat na video připravené od belgických Chocolote World, kde je zachycený celý postup přípravy pralinek. Jakmile se tedy tak stane a vaše čokoláda má teplotu 45°C, přidejte kakaové máslo a míchejte, dokud teplota opět neklesne na 31-32°C. Krok 3: Nyní máte čokoládu vytemperovanou a můžete formu na pralinky vyplnit až po okraj. Několikrát s formou bouchněte o pracovní plochu, abyste vyhnali bublinky, které by narušily hladký povrch bonbónů. Čokoládu důkladně vylijte opět do mísy, tak, aby budoucí pralinka měla jen tenkou stěnu a pomocí karty nebo cukrářské palety setřete zbytek z povrchu formy a odložte na pár minut formu do lednice. Zbylou čokoládu zatím dejte stranou, budete jí potřebovat na finální uzavření. Já si pomáhám opět lázní Sous Vide, kterou mám nastavenou na 34°C a tak si udržuji čokoládu připravenou na práci. Krok 4: Teď můžete každý bonbón naplnit připraveným krémem, je to vlastně ganache s ořechovou pastou. Plní se velmi dobře pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou, jednorázového a nebo pomocí plničky, což je už otázka větší invstice. Plňte tak, aby Vám zbyl nahoře 3-4 mm prostor pro uzavření čokoládou, ale nejprve odložte formu do lednice, aby se krém trochu vychladil, to vám pomůže při uzavírání, aby zbytečně nevytékal. Krok 5: Uzavírání bonbónů se mi vždy zdá trochu prekérní, protože forma je chladná a tak vám čokoláda při práci rychle tuhne, tedy musíte postupovat svižně. Formu zaplňte čokoládou, párkrát bouchněte, aby se pěkně zaplnil každý bonbón a následně setřete všechen přebytek kartou nebo paletou zpět do mísy. Formu opět přesuňte do lednice a až bude vychlazená, nastane ten nejvíce uspokojivý pocit, kdy budete moci pralinky vyklepnout. (Uvidíte, to je opravdu zážitek a nikdy se Vám neomrzí.)

Zveřejněno 17. 7. 2016

Poznámka autorky Devoraposa

Pralinky jsou dobré pro ty, kteří milují čokoládu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové pralinky s náplní Praline

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wkP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové pralinky s náplní Praline

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Pralinky dělám každý rok na Vánoce. Různé náplně, vždy nejméně 8 druhů. Dovoluji si přidat fotky, je škoda, že zde žádná není. Pralinky jsou opravdu sváteční čokoládová lahůdka!

Tématické fráze:
krémová náplň do čokoládových bonbonů - recepty, nápln do čokoládových bonbonu recepty, korpus praliné, čokoládové pralinky video recept, recept na nápln do čokoládových pralinky, náplň do pralinky recepty, postup na pralinky, pralinky s ganache, čokoládové bonbony s ganache recept, recept čoko pralinky, napln praline, jak rozputit cokoladu alunga, ganache pralinky recept, pasta praline

Suroviny:
čokoláda, máslo, smetana sladká 33%, čokoláda, mandle

Přidat fotografie receptu